ManşetTürkiye

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararını ilan etti

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararını ilan etti.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzaladı.

Haftalardır 14 Mayıs olarak telaffuz edilen seçim tarihi kesinleşti.

Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında kararı imzalayan Erdoğan, sonrasında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu sıralar yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarınki Resmi Gazete’de yayımlanacak kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacak. Milletimiz 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı ve mİlletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Kararı yılbaşından önce paylaşmıştık. Bizi seçim tarihini öne çekme kararını alma sebeplerinden bazıları şunlardır; 18 Haziran üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Bu tarih yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce vatandaşımızın Hac farizasını ifa etmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okullar tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatile ve memleketlerine gitmek için yola çıkacaktı. Alternatif olarak da 14 Mayıs’ı teklif ettik. Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu