GenelManşetTürkiye

Türkiye ilk tercihler arasında

Almanlar son haftalarda yoğun şekilde yaz tatili rezervasyonlarına yöneldiler. Alman Seyahat Birliği (DRV) tarafından yapılan açıklamada, ailelerin tatil konusunda kısa sürede karar vererek rezervasyon yaptırdıkları belirtildi

TATİL REZERVASYONLARINDA ARTIŞ… Almanlar son haftalarda yoğun şekilde tatil rezervasyonları yapmaya başladı. Verilere göre Türkiye ve Yunanistan tercihlerde başı çekiyor.

ORTALAMANIN ÜZERİNDE REZERVASYON YAPILDI… Gerçekleştirilen bir piyasa araştırmasının verilerine dayandırılarak yapılan açıklamaya göre Almanlar, özellikle aileler son zamanlarda ağustos ve eylül ayları için, ortalamanın üzerinde ve kısa süre içinde rezervasyon yaptırdılar.

AVRUPA’DA AVUSTURYA İŞVİÇRE VE POLONYA GELİYOR… Avrupa içi tatil bölgelerinin de Alman tatilciler açısından revaçta olduğu belirtilen açıklamada, Avusturya, İsviçre ve Polonya gibi otomobil veya trenle ulaşılabilen komşu ülkelerin de oldukça fazla ilgi gördüğü kaydedildi.

SEKTÖR CALANDI ANCAK YETERLİ DEĞİL… Araştırmada rezervasyonlarda kaydedilen olumlu gelişmeler nedeniyle “Sektörün moralinin önemli ölçüde iyileştiği” ifade edildi. Ancak, seyahat şirketlerinin, sektördeki kısmi canlanmaya rağmen salgından önceki standartlardan çok uzakta bulunduğu kaydedildi.

Almanlar son haftalarda yoğun şekilde tatil rezervasyonları yapmaya başladı. Verilere göre Türkiye ve Yunanistan tercihlerde başı çekiyor.

Almanlar son haftalarda yoğun şekilde yaz tatili rezervasyonlarına yöneldiler. Alman Seyahat Birliği (DRV) tarafından yapılan açıklamada, ailelerin tatil konusunda kısa sürede karar vererek rezervasyon yaptırdıkları belirtildi.

Gerçekleştirilen bir piyasa araştırmasının verilerine dayandırılarak yapılan açıklamaya göre Almanlar, özellikle aileler son zamanlarda ağustos ve eylül ayları için, ortalamanın üzerinde ve kısa süre içinde rezervasyon yaptırdılar.

Yeni yapılan tüm tatil rezervasyonlarının yarısının Temmuz’un ikinci haftasında gerçekleştiği bildirildi.

ÖNCELİKLİ TERCİHLERİ TÜRKİYE VE YUNANİSTAN OLDU

Araştırmaya göre son haftalarda tatil rezervasyonlarını yapan Almanların öncelikli tercihleri Türkiye ve Yunanistan oldu. Araştırmada Türkiye ve Yunanistan dışında İspanya, Portekiz, Hırvatistan ve Mısır’ın da favori tatil ülkeleri arasında yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Avrupa içi tatil bölgelerinin de Alman tatilciler açısından revaçta olduğu belirtilen açıklamada, Avusturya, İsviçre ve Polonya gibi otomobil veya trenle ulaşılabilen komşu ülkelerin de oldukça fazla ilgi gördüğü kaydedildi.
Araştırmadan çıkan diğer bir sonuca göre ise Almanlar yaz tatili tercihlerini uçuş ve konaklamanın dahil olduğu paket tatil programlarından yana kullandılar.

Araştırma, seyahat acentelerinin ve seyahat portallarının rezervasyon verilerine dayanarak yapıldı.

SALGINDAN ÖNCEKİ STANDARTLARDAN ÇOK UZAKTA

Araştırmada rezervasyonlarda kaydedilen olumlu gelişmeler nedeniyle “sektörün moralinin önemli ölçüde iyileştiği” ifade edildi.

Ancak, seyahat şirketlerinin, sektördeki kısmi canlanmaya rağmen salgından önceki standartlardan çok uzakta bulunduğu kaydedildi.

Mayıs ayı sonuna kadar yapılan yaz tatili rezervasyonlarının normal koşullardaki satışlara göre dörtte bir oranında düşük olduğu belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu