DünyaManşetSeyahatTürkiye

Türkiye uçuşları ucuzlayabilir, Mısır zor!

Yurtdışı uçuşlarındaki kısıtlamalar nedeniyle oluşan düşük arzdan dolayı dış hatlar uçak biletlerinin daha maliyetli hale geldiği Rusya’da, sonbaharda bilet fiyatlarının ne durumda olacağı açıklandı.

Yurtdışı uçuşlarındaki kısıtlamalar nedeniyle oluşan düşük arzdan dolayı dış hatlar uçak biletlerinin daha maliyetli hale geldiği Rusya’da, sonbaharda bilet fiyatlarının ne durumda olacağı açıklandı.

Yaz sezonunun Rusya için sona erdiğini ifade eden bağımsız turizm uzmanı Dmitry Yakovlev, sonbahara kadar Rus tatil beldeleri için uçak bileti fiyatlarının düşeceğini belirterek, “Tatil sezonu bitti. Okullar da açılıyor. Bu yüzden iç hatlarda yaz aylarındaki yolcu trafiği yaşanmayacak. Bu da iç hat fiyatlarını düşürecek” diye konuştu.

Yurtdışına uçak bileti fiyatlarının ise öngörülemeyeceğini vurgulayan uzman, hala birçok ülkenin sınırlarının kapalı olduğunu söylerken, “Uçuş talepleri sadece Rusya’ya açık olan kısıtlı tatil destinasyonlarına odaklanmış durumda. Bu yüzden fiyatların düşmeme ihtimali var” diye konuştu.

Yakovlev, Ruslar arasında en popüler yurtdışı destinasyonları olan Türkiye ve Mısır’ın sonbaharda çok yönlü fiyat dinamikleri göstereceğini belirtirken, Türkiye’ye uçak biletlerinin ucuzlayabileceğini, Mısır uçuşlarının maliyetlerinin ise düşmesinin pek olası olmadığını açıkladı.

“Mısır, sonbahar mevsiminde tatil için çok iyi bir destinasyon. Uçak biletleri en iyi ihtimalle şu anki seviyesinde kalabilir. Mısır şu an çok sıcak olduğu için biletler çok ucuz. Fakat sonbaharda Rus tatilcilerinin talepleri arttıkça fiyatlar artabilir” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Mısır tatil beldeleri için hükümetin izin verdiği uçuş kotasının Rus yerli havayolu şirketlerinin sağlayabileceği uçuş sayılarından çok daha fazla olduğunu söylemişti.

Mısır tatil beldelerine charter izni çıkmasına rağmen Rusya’nın bölgelerinde birçok tur operatörünün uçak bulmakta zorlandığını, birçok Rus turistin de Mısır tatilini daha uygun fiyata getirmek için charter programlarını beklediğini açıklayan Lomidze, uçak sorunu yüzünden Mısır tatilinin şu an Türkiye tatilinden daha pahalı olduğunu vurgulamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu