KıbrısManşet

“Türkiye’deki riskli durum kontrol altına alınıncaya kadar gelişlerin durdurulması ve karantina uygulamasının devam etmesi talebiyle dava açmış bulunmaktayız”

Gürkut, bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde, sağlık altyapısında gerekli iyileştirmeler yapılmadan, ülkenin hava ve deniz sınırlarının yüksek riskli ülkelerden gelecek kişilere, karantinasız olarak açılmasını düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava dosyaladı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Havadis’e yaptığı açıklamada, bugün Yüksek İdare Mahkemesi’nde, sağlık altyapısında gerekli iyileştirmeler yapılmadan, ülkenin hava ve deniz sınırlarının yüksek riskli ülkelerden gelecek kişilere, karantinasız olarak açılmasını düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava dosyaladı.

Dava 1 Temmuz’a ertelendi. Dr. Gürkut’un açıklamasına göre, bu sabah 10:00’da yapılan ilk duruşmada KTTB yetkilileri dinlendi. Dava, istidanin karşı tarafa iletilmesi kararıyla 1 Temmuz 2020 saat 09:00’a ertelendi.

Dr. Gürkut, yarın saat 12:00’da, KTTB’de konutla ilgili basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“Çelişkili açıklamalar Dr. Gürkut, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin, mecliste yaptığı konuşmada, ülkemize Girne Limanı’ndan gemiyle gelen bir yolcuda, Kovid-19 saptandığını bildirdiğini anımsatarak, “Kişinin, yapılan ölçümlerde ateşinin yüksek saptanması sonucu Pozitif test sonucuyla gemiye binmiş olduğu ifade edildi. Yolculuk sırasında temaslıların da karantinaya alındığı bildirildi.”

Ancak, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki bazı hekimlerin, sosyal medya açıklamalarında, pozitif olduğu bakan tarafından açıklanan kişinin, hızlı testinin negatif sonuçlu olarak adaya geldiği ve burada yapılan PCR testinin sonucunun da aksama çıkacağı söylendiğini belirterek, “Bu kadar önemli bir konuda çelişkili açıklama yapılması kafaları karıştırdı. Türkiye de salgın aktif olarak devam etmekte olduğundan, karantinasiz ülkeye girişlerin başlayacağı 1 Temmuz itibariyle pozitif vakaların ülkeye geleceği endişesini zaten taşıyoruz. Bunun Türkiye’deki riskli durum kontrol altına alınıncaya kadar durdurulması ve karantina uygulamasının devam etmesi talebiyle dava açmış bulunmaktayız” dedi.

KAYNAK: HAVADİS

Diğer Haberler

Başa dön tuşu