KıbrısManşetTürkiye

Türkiye’den KKTC’ye hibe güvenlik teçhizatları

Türkiye'den KKTC'ye, 5 koruma aracı ile drone, balistik çanta ve telsiz ekipmanlarını da içeren güvenlik teçhizatları hibe edildi.

Türkiye Cumhuriyeti, 57’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan polis teşkilatına, biri sinyal kesicili olmak üzere 5 adet arazi tipi koruma aracıyla birlikte, drone ve drone savar; balistik çanta ve telsiz ekipmanlarından oluşan güvenlik teçhizatı ve taktik kıyafet takımları hibe etti.

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçtiğimiz hafta 57’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan KKTC polis teşkilatının donanım ve yetenek bakımından en iyi şartlara kavuşması için hiçbir gayretten kaçınmayacaklarını ifade ederek, “Bu vesileyle, cefakar polis teşkilatımızın 57. kuruluş yıl dönümünü kutlar, görevlerinde muvaffakiyetler dilerim” dedi.

“5 KORUMA ARACI İLE DRONE, BALİSTİK ÇANTA VE TELSİZ EKİPMANLARINI DA İÇEREN GÜVENLİK TEÇHİZATLARI HİBE EDİYORUZ”

Bugün; KKTC polisine, biri jammerli (sinyal kesici) olmak üzere 5 adet arazi tipi koruma aracıyla birlikte, drone ve drone savar; balistik çanta ve telsiz ekipmanlarından oluşan güvenlik teçhizatı ve taktik kıyafet takımları hibe ettiklerini dile getiren Oktay, “Hayırlı olsun. Kıbrıs Türk polisi, 20 Temmuz’da 47’nci yıl dönümünü Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlayacağımız ‘Kıbrıs Barış Harekatı’nın ve Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin silahlı kuvvetlerimiz ve mücahitlerimizle birlikte baş kahramanlarındandır. Bu vesileyle, Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Oktay, Kıbrıs Türkü’nü her türlü tehdide ve tehlikeye karşı koruyan KKTC polisi dahil tüm güvenlik güçlerine bundan sonra da gereken katkıyı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu