DünyaManşet

Türkiye’nin Rusya ile görüşmelerinden sonuç alınamadı

T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, T.C Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve T.C Sağlık Bakan Yardımcısı ile birlikte Rusya'ya giderek yaptığı görüşmelerin sonuçları tartışılırken Rus basınına görüşmelerin başarısız geçtiğine ilişkin haber ve yorumlar yapılıyor.

T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, T.C Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve T.C Sağlık Bakan Yardımcısı ile birlikte Rusya’ya giderek yaptığı görüşmelerin sonuçları tartışılırken Rus basınına görüşmelerin başarısız geçtiğine ilişkin haber ve yorumlar yapılıyor.

Basında yer alan haberlerde Pazartesi akşamı Rus ve Türk medyası, başlangıçta planlandığı gibi Türkiye’nin 1 Haziran’dan itibaren Rus turistlere açıldığına ilişkin haberler çıktığı ancak daha sonra edinilen bilgiler ve yapılan açıklamalardan durumun böyle olmadığının anlaşıldığı yazılıyor.

İlk haberlerin resmi TASS ajansının haberinin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığı belirtilen yorumlarda, başta bayrak taşıyıcı havayolu Aeroflot olmak üzere diğer havayolları ve resmi açıklamalardan sonra görüşmelerde Rusya’nın durdurduğu Türkiye’ye uçuşların 1 Haziran’da açılmayacağının anlaşıldığı belirtiliyor.

Buna bir dayanak olarak da Aeroflot’un görüşmelerden sonra yaptığı Türkiye uçuşlarının askıya alınma tarihinin 30 Haziran’a kadar uzatıldığına ilişkin açıklamasına dikkat çekiliyor.

Aeroflot’un bu açıklamasının İzvestia gazetesinde yayınlanmasının da önemli olduğu belirtiliyor.

Basında bu yöndeki haber ve yorumlardan sonra 30 hazirana kadar Türkiye’ye rezervasyon yapılmaması tavsiye ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu