KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP Kurultayı Canlı Aktarım: Çaluda, UBP tabanı iradesinden emin

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda GIYNIK'a özel açıklamalarda bulunarak, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

CANLI AKTARIM

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Genel Başkanlık için 3 adayın yarışacağı kurultay, bugün saat 09.00’da başladı ve yarın oy sayımının ardından tamamlanacak.

Oy verme işlemi bugün 13.00-21.00, yarın ise 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

UBP üyesi 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği kurultayda, yaklaşık bin yeni üye ise üyeliklerinin üzerinden 6 ay geçmediği için oy kullanamayacak.

Saat 15.00

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunarak, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:

“Tam bir olgunluk içerisinde partimize yaraşır şekilde gelip burada iradelerini belirtmek istiyorlar. Bu tabanın iradesine asla kimsesi karşı gelemez Bu iradeyle biz buraya geldik ve bu irade bizi yarın akşam bu salonda en güçlü bir şekilde partimizin Genel Başkanı olarak seçmiş olacaktır. Bizim Kurultay seçimlerimiz çok heyecanlı ve mücadeleli geçmektedir. Çünkü geçmişten bu zamana bakacak olursak kurultaydan çıkan kişiler akabinde Başbakan ya da Cumhurbaşkanı mevkiine ilerlemektedir. UBP de bu bilinçle hareket etmektedir. Seçim sonrasın esas önemli bir süreç bizi beklemektedir.

Ekonomik sıkıntılarımız var, siyasi istikrarsızlık var. Siyasette demokrasinin gereği yeterli çoğunluğu Meclis’te sağlayamadık ve büyük sıkıntılar yaşamıştır siyasetimiz de bizlerde. Topluma fayda sağlayamadık. Seçim sonrası meclisteki siyasi partilerle istişare halinde olup yeni bir hükümet çalışmalarına başlayacaktır. Gailemiz halka hizmet olmalıdır. Bir yıl önceki hükümet kurma krizinde şu andaki muhalefet bu ateşten göleği giymek istememiştir. UBP de yıpranacağını bildiği halde bu riski göze alarak, halkı yalnız bırakmamıştır. Halkın ümit ettiği başarıyı sağlayıp yolumuza devam etmeliyiz.”

Saat 14.30

UBP Parti Meclisi Adayı Neriman Durdu Kaşif, GIYNIK’a UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saat 13.50

UBP 22. Olağan Genel Kurultay seçimleriyle ilişkin değerlendirmelerde bulunan UBP Milletvekili Ali Pilli, seçilecek olan adayın toplumun menfaatlerine önem vermesini ve herkesi kucaklamasını istedi.

Saat 13.30

Adaylardan biri olan Faiz Sucuoğlu, GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunarak, oylama sonrası eğer seçilirse neler yapacağından bahsetti.

Saat 13.00

Milletin Partisi Kurucusu Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sonraki adımların ne olabileceğine ilişkin açıklama yaptı.

Saat 12.00

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım UBP 22. Olağan Genel Kurultayı nedeniyle herkesi hürmet ve muhabbetle selamladı.

Saat 11:30

Sayman tarafından açıklanan 30 Eylül 2021 yılı Mali Raporu okundu ve onaylandı.

Saat 11:00

Saat 11:00’da salona gelen Sunat Atun, nisabın toplantıyı açmak için bir araya geldiğinden söz etti. Sabah saat 09:00’da nisabın üye eksikliği nedeniyle sağlanamadığını ancak şu an sağlandığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu