KıbrısManşetSiyasetToplum

UBP Kurultayı Canlı Aktarım: Dinçyürek, birlik mesajı verdi

Eski Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek, düşüncelerini dile getirdi. Katılım, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

CANLI AKTARIM

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Genel Başkanlık için 3 adayın yarışacağı kurultay, bugün saat 09.00’da başladı ve yarın oy sayımının ardından tamamlanacak.

Oy verme işlemi bugün 13.00-21.00, yarın ise 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

UBP üyesi 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği kurultayda, yaklaşık bin yeni üye ise üyeliklerinin üzerinden 6 ay geçmediği için oy kullanamayacak.

Saat 15.15

Eski Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek, düşüncelerini dile getirdi. Katılım, birlik ve beraberlik mesajı veren Dinçyürek, ‘Başarı yakındır’ dedi ve şunları ekledi:

“Üye olan, oy kullanma hakkı olan tüm parti üyelerinin buraya gelerek demokratik iradelerini sandığa yansıtmalarını istiyorum. Bu gidiş yolu ülkenin sadece bugününü değil yarınını da belirleyecektir. Herkesin sandığa gelerek destek vermelerini talep ederim. Ülkenin tıkanması kabul edilemezdir. Bunların toplumda devlet işleri bir çark şeklinde sürekli döner hayatın akışının normal devam edebilmesi adına. Bizim görevimiz topluma ihtiyaçlarını sunmaktır. Devlet çarkı dönmeyince hayat sekteye uğrar. Siyasi partiler vize almalıdır.

Partililerimize çağrıda bulunmak isterim. Tabanda bütünlük sağladığımız zaman bugün, yarın ve yakın gelecekte meydana gelecek herhangi bir oluşum görmüyorum. Bu partinin en büyük gücüdür ve bizim parti olarak ülkeye hizmet edebilmemizin en önemli koşulu birlik ve beraberliğimizdir. Sandıktan çıkan neticeyi en tepeden en tabana kadar birlik ve beraberlikle bütün olmak zorundayız.

Bu ülkeye hizmet getirmeyi sağlayabilecek unsur birlik ve beraberliğimizdir. Gruplara ayrılmaktan bir fayda sağlanmaz. Hiç kimse kimseyle sarmaş dolaş olmayabilir. Bir hesaplaşma varsa bunun yeri sandıktır ve gün bugündür. Yarın milletvekilleri ya da gruplar bir hesaplaşma yapacaksa onun da yeri ve zamanı Genel Seçimlerdir. Bu hem ülkemizi hem de partimizi ileriye taşıyacak noktadır. Önce UBP’ye sahip çıkmalıyız ki KKTC’ye de sahip çıkabilelim.

Binali Yıldırım’ın gelmesini ben bir müdahale unsuru olarak görmüyorum. Gelmesiyle kurultayımıza şeref verdiler. Biz misafirperver ve hoşgörülüyüz. Bize düşen iyi bir ev sahipliği yapmaktır. Öküz altında buzağı aramak yerine onlara hoşgörülü yaklaşmalıyız.”

Saat 15.00

UBP Milletvekili Aytaç Çaluda GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunarak, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saat 14.30

UBP Parti Meclisi Adayı Neriman Durdu Kaşif, GIYNIK’a UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saat 13.50

UBP 22. Olağan Genel Kurultay seçimleriyle ilişkin değerlendirmelerde bulunan UBP Milletvekili Ali Pilli, seçilecek olan adayın toplumun menfaatlerine önem vermesini ve herkesi kucaklamasını istedi.

Saat 13.30

Adaylardan biri olan Faiz Sucuoğlu, GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunarak, oylama sonrası eğer seçilirse neler yapacağından bahsetti.

Saat 13.00

Milletin Partisi Kurucusu Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sonraki adımların ne olabileceğine ilişkin açıklama yaptı.

Saat 12.00

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım UBP 22. Olağan Genel Kurultayı nedeniyle herkesi hürmet ve muhabbetle selamladı.

Saat 11:30

Sayman tarafından açıklanan 30 Eylül 2021 yılı Mali Raporu okundu ve onaylandı.

Saat 11:00

Saat 11:00’da salona gelen Sunat Atun, nisabın toplantıyı açmak için bir araya geldiğinden söz etti. Sabah saat 09:00’da nisabın üye eksikliği nedeniyle sağlanamadığını ancak şu an sağlandığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu