KıbrısManşet

UBP Kurultayı canlı aktarım; Sucuoğlu’nun eşinden ilk açıklama

Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre'nin parti başkanlığına aday olduğu kurultay sona erdi.

Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre’nin parti başkanlığına aday olduğu kurultay sona erdi.

Saat 22.32 UBP’nin Yeni Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun eşinden ilk açıklama geldi. Eşi ile gurur duyduğunu ifade eden Ece Sucuoğlu “Eşimin politikaya merağı ortaokuldan başlıyordu bu noktalara geleceğini biliyordum ve hep yanında oldum. Çok çalıştı ve bu başarıyı elde etti. Bizi destekleyenlerden o kadar güzel geri dönüşüm aldık ki bu bize güç veren inancımızı dinç tutan şey oldu” ifadelerine yer verdi.

Saat. 22:26 itibari ile Ulusal Birlik Partisi’nin Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre’nin parti başkanlığı için yarıştığı seçimden açık ara farkla birinci çıkan yeni başkan Faiz Sucuoğlu, üyelerini sevgi ile kucaklayarak “siz varsanız biz varız” diyerek ilk duyguları ile açıklamasını gerçekleştirdi.

“UBP’ye yakışan demokrasi örneğini bu akşam gösterdik. Bu gücü gördükten sonra genel seçimde “Tek başına iktidar” diyorum bundan kimsenin şüphesi olmasın. Erken seçim olması ihtimali yüksek ve tek başına iktidar UBP olacak. Ayak sesleri buradan duyuluyor. UBP kurultayda yarışlı geçer olması da gerekir demokrasinin gereği de budur. İki arkadaşıma da candan teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde doğal olarak üçümüzde yarıştık ve hepimiz aynı gemi içindeydik gemi su alırsa hepimiz batardık biz gemimizin batırmadık hep omuz omuzaydık. Birlik ve bütünlüğe yaşayan birisiyiz UBP küslük ve zıtlık olmayacak önümüzdeki erken seçime tüm arkadaşlarımızla omu omuza yürüyeceğiz. UBP Kıbrıs konusunda dış siyaset konusunda kendi içinden çıkan Saner’in elinden çıkan her şeye destek vereceğiz. Türkiye sevgisi UBP içinde asla tartışılamaz. Ana vatan ile dinimiz dilimiz bir, ayrılmaz bir bütünüz. Erken seçime kadar kurulacak hükümetin en önemli meselesi ekonomi olacak vatandaşımızın cebinde beş kuruş için kavgamızı vereceğiz. Ben yoktur biz varız”

 

Saat 22.06 itibari ile son sandık da açıldı. Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre’nin parti başkanlığına aday olduğu kurultay sona erdi. Açık ara oy toplayan Faiz Sucuoğlu birinciliğini ilan etti. UBP yeni Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu oldu.

SON SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLAR İSE ŞU ŞEKİLDE

HASAN TAÇOY: 546

FAİZ SUCUOĞLU: 1193

ZORLU TÖRE: 95

GEÇERSİZ: 20

Saat 21.32 itibari ile son sandık için sayıma başlandı

Saat 21.26 üçüncü sandığında açılmasının ardından saat 18.00 itibari ile açılan sandıklardan çıkan toplam oy sayısı 6.797. Üçüncü sandıktan çıkan sonuçlar neticesinde Faiz Sucuoğlu için 4102 oy kullanıldı, Hasan Taçoy için 2323 oy kullanıldı ve Zorlu Töre için toplam 75 oy kullanıldı. Açılan sandıklarda toplam 75 oy geçersiz olarak açıklandı. 8727 üye oy kullanırken şuan için açıklanmayan oy sayısı 1854.

Sucuoğlu’nun oy oranı yüzde 60.4, Taçoy’un yüzde 34.2, Töre’nin yüzde 5.5 oldu. Sucuoğlu’nu destekleyenler kurultay salonunda kutlamalara başladı.

Faiz Sucuoğlu: 4102

Hasan Taçoy: 2323

Zorlu Töre: 373

Geçersiz: 75

Saat 21.16 itibari ile üçüncü sandığın da sayımı tamamlandı. Ulusal Birlik Partisi’nin 22. Olağan Genel Kurultayı’nda ilk iki turun birincisi Faiz Sucuoğlu olurken üçüncü sandıktan da Faiz Sucuoğlu birinci çıktı.

ÜÇÜNCÜ SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLAR İSE ŞU ŞEKİLDE

HASAN TAÇOY: 536

FAİZ SUCUOĞLU: 1132

ZORLU TÖRE: 89

Geçersiz 19

Saat 21.07  Yeni Ulusal Birlik Partisi üyesi olan Mesut Genç, “Ulusal Birlik Partisi kazansın” diyerek, “Ön değerlendirme yapmak gerekirse adayların arasında çok fark var ve Faiz Bey önde gidiyor ancak diğer sandıklarında açılmasını bekliyoruz. Yarından itibaren el birliği ile devam edeceğiz, ülkenin ana sorunlarına odaklanacağız. Başkanlığı alan arkadaşı yoğun bir süreç bekliyor, şimdiden başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Saat 20.44 İkinci sandık açıldıktan sonra duygu ve görüşlerini Gıynık mikrofonlarına aktaran Hasan Taçoy “UBP üyelerine bu kadar çok katılım sağladıkları için teşekkür borçluyuz. Demokrasiye ayrı bir katkı sağlandı. Şans Faiz Beyden yana gidiyor. İnşallah bu şekilde de devam eder” dedi.

Kırgınlık ya da kızgınlık var mı sorusuna ise Taçoy, “İki tane şart vardır;  ya kazanırsınız ya da kaybederseniz. Sonuç bellidir. Beraberlik yok biz bunu bilerek bu yarıla katıldık. Kabul etmek lazım. Burada kazanılan ivme umarım daha yukarıya çıkacak” cevabını verdi.

“Önümüzde daha seçim var ve onun için de gereken neyse o yapılacak”

Saat 20.40 Üçüncü sandık için oy sayımına geçildi.

Saat 20.35 İkinci sandık açıldı. Sayım yapıldı.

İKİNCİ RAKAMLAR ŞU ŞEKİLDE:

Hasan Taçoy – 852

Faiz Sucuoğlu – 1385

Zorlu Töre – 130

Geçersiz: 23

Saat 20.20 İlk sandık açıldıktan sonra ilk açıklamalarda bulunan UBP genel başkan adayı Hasan Taçoy, “İkinci sandık sayılıyor. Bu dönemde üyelerin partisine sahiplenmesi gerçekten çok güzel bir şey, katılım çok iyiydi. Kazanan adayı kucaklıyoruz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kazanma burada bitmedi önümüzde daha seçimler var” diyerek genel seçimi işaret etti.

Saat 20.18 İlk sandık açıldıktan sonra ilk açıklamalarda bulunan UBP genel başkan adayı Zorlu Töre “Demokrasi, ülkemiz ve UBP kazansın.  Yaklaşık bir yıldır büyük sıkıntılar yaşadık. İrade böyle tecelli ediyorsa saygı duyuyoruz ve kazananı tebrik ediyoruz” dedi.

Saat 19.44 Verilen ara sonrasında ikinci sandık sayımına geçildi. İkinci sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

Saat 19.38 Oy sayımını 15 dakika ara verildi.

Saat 19.32 ilk açılan sandık sonrasında salonda sevgi seli yaşandı. Faiz Sucuoğlu destekçileri

“Beklediğimiz en kötü sandıktı” diyen Sucuoğlu diğer 3 sandıkta daha başarılı olduğunu aktardı.

İlk duygularını Gıynık mikrofonlarına aktaran Sucuoğlu,

“Sürpriz olan bu sandıktı. Bizim en fazla baskı yediğimiz sandık buydu. Bu sandıktan birinci çıktık ve 5 bin küsur ile bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Saat 19:28

İlk sandık olan 17 numaralı sandıktan Faiz Sucuoğlu’nun açık ara farkla birinci olduğu gözlemlendi. İlk sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

Sandık sayımı tamamlandı

İLK RAKAMLAR ŞU ŞEKİLDE:

Hasan Taçoy – 935

Faiz Sucuoğlu – 1585

Zorlu Töre – 154

Sucuoğlu sayılan oyların yaklaşık yüzde 59’unu, Taçoy yüzde 35’ini, Töre yüzde 6’sını aldı. Verilen aranın ardından oy sayımına devam edilecek.

Saat 19.00 itibari ile ilk sandık açıldı ve tasnifleri gerçekleştirildi.

 

Saat 18.24 itibari ile ilk sandık olarak 17 numaralı sandık açılarak sayılmaya başlandı.

Saat 18.13 Ulusal Birlik Partisi genel başkan adayı Faiz Sucuoğlu türbinlere çıktı ve kalabalığın “bu ülke seninle gurur duyuyor” sloganları arasında büyük bir coşku ile kucaklandı.

Saat 18.00 itibari ile UBP kurultayında dün başlayan oy verme işlemi 18.00’de tamamlandı. Kurultayda 8 bin 726 üye oy kullandı. Az sonra oy sayımının başlaması bekleniyor. Son olarak Divan Başkanı Sunat Atun’u son oyu kullanması ile oy kullanımında sona gelindi.

Saat 17.39 itibari ile kurultayda kullanılan oy toplamı 8.600 olarak açıklandı.

Oy kullanma oranı yüzde % 52.2 ve bugün kullanılan oy sayısı 4.954.

Saat 17.00 itibari ile kurultayda kullanılan oy toplamı 8.600 olarak açıklandı

Oy kullanma oranı yüzde 50.8 ve bugün kullanılan oy sayısı 4727. Dün kullanılan oy sayısı 3646.

Saat 16.30 itibari ile kurultayda kullanılan oy toplamı 8085.

Oy kullanma oranı yüzde 49.05 ve bugün kullanılan oy sayısı 4439.

Saat 15.00 itibari ile kurultayda kullanılan oy toplamı 7109 kişi oy kullandı.

Oy kullanma oranı yüzde 43.1 ve bugün kullanılan oy sayısı 3 bin 463.

Saat 13.20 itibari ile kurultayda kullanılan oy toplamı 6061 kişi oy kullandı.

Oy kullanma oranı yüzde 36.8 ve bugün kullanılan oy sayısı 2415.

 

Saat 12.30 itibari ile kurultayda kullanılan oy toplamı 5586 kişi oy kullandı.

Oy kullanma oranı yüzde 33.89 ve bugün kullanılan oy sayısı 1940.

Saat 11.40 UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Gıynık mikrofonlarına son durumu değerlendirdi.

“Çok fazla yığılma olmadı ve 100’e yakında sandığımız var. Dünden daha fazla yoğunluk yaşanacağını düşünüyorum” diyen Hasipoğlu gerek pandemi gerek ise Ersan Saner’in adaylıktan çekilmesinden kaynaklı olarak oy oranının 10 bini geçmeyeceğini sözlerine ekledi.

Sandıkların dün oy verme işlemi sonrasında muhafaza edildiğini aktaran Hasipoğlu, sandıkların gün bittiğinde bantlandığını ve imza mühürü ile kapatıldığını belirtti. “Hiçbir sorun yaşamadık” ifadelerine yer veren Hasipoğlu sandıkların sabah açıldığını ve oy verme işleminin akşam 18.00’e kadar devam edeceğini aktardı.

Hasipoğlu, “Tüzük katılanların salt çoğunluğundan bahseder 10 bin kişi katılırsa ve sonuçlarda 5001 oya sahip kişi Genel Başkan olarak seçilir. Bugün Genel başkanların sandıkları açılacak yarın ise parti meclisinin sandıkları açılır. En geç 21.00-22.00 arası sonuçları elde ederiz diye umuyorum” dedi.

Saat 11.30 itibari ile oy kullanma oranındaki son rakamlar açıklandı. Bugün kullanılan oy 1298 olurken toplam kullanılan oy sayısı ise 4941’e yükseldi.

ÇÖP KUTULARI BOŞ YERLER ÇÖP DOLU

Saat 11.17 itibari ile tüm hızıyla devam eden UBP Kurultayı’nda gerek dün gerek bugün dağıtılan broşür, ıslak mendil gibi tanıtım adına verilmiş olan her şeyin daha sonra denetiminin yapılmadığı gözlerden kaçmadı. Ayrıca ücretsiz olarak verilen sular ise boş çöp bidonlarına değil yerlere atılması tercih edildi.  “Şölen havasında geçiyor, UBP tek başına iktidar” sloganları sürekli atılıyor ancak UBP Kurultayı çevre temizliği açısından sınıfta kaldı.

   

Saat 10:50 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği Kurultay’da, bugün 879 kişi oy kullandı. Toplam kullanılan oy sayısı ise 4525 olarak açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu