KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

UBP Kurultayı Canlı Aktarım: Zaroğlu sonucu merak ediyor

Milletin Partisi Kurucusu Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı, bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Genel Başkanlık için 3 adayın yarışacağı kurultay, bugün saat 09.00’da başladı ve yarın oy sayımının ardından tamamlanacak.

Oy verme işlemi bugün 13.00-21.00, yarın ise 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

UBP üyesi 16 bin 484 kişinin oy kullanabileceği kurultayda, yaklaşık bin yeni üye ise üyeliklerinin üzerinden 6 ay geçmediği için oy kullanamayacak.

Saat 13.00

Milletin Partisi Kurucusu Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, UBP 22. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sonraki adımların ne olabileceğine ilişkin açıklama yaptı.

Zaroğlu, şunları dile getirdi:

“Milletin Partisi hızla yoluna devam ediyor ve rüzgar gibi esmeye devam edecek. UBP’li üyeler gibi merak içerisindeyim. Önümüzdeki süreç içerisinde koalisyon ortağımız olan partinin başındaki ismi bugün belirleyecekler. Önümüzdeki dönemde Milletin Partisi kilit bir siyasi parti olacağı için bugün UBP’lilerin yapacağı tercih önem arz ediyor. Anayasa’nın 106. ve 88. maddelerine göre görevlendirmeler yapılacak. Kurultay sonrası hükümet kurma denemeleri yapılacaktır ve akabinde erken seçim tarihinin belirleneceğini düşünüyorum.

Video konusuna girmek istemiyorum. Cumhurbaşkanı hangi sözüyle tarafsızlığını bozdu ben duymadım. Taraflı bir yaklaşım gözlemlemedim ancak ne olursa olsun muhalif partiler her zaman eleştirecek bir şey bulacaktır. Siyaset içerisinde hak ve adalet için koşan insan sayısını oldukça az görüyorum. Parti ve kendi kişisel ikballeri için hareket eden insanlara şahitlik ediyorum ve bu durum hiç hoş değil.

Binali Yıldırım’ın sözünün eri olduğunu ve söylediklerinin de net olduğuna yüzde yüz kanaat getirebilirim. O yüzden taraf olmadıklarını belirtmiş olması net ve inanılması gereken bir cümle. Bizlere de aynı soru yöneltiliyor Türkiye tarafından müdahale konusuyla ilgili lakin ben bu duruma müdahale edilmediğini söyleyebilirim.”

Saat 12.00

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım UBP 22. Olağan Genel Kurultayı nedeniyle herkesi hürmet ve muhabbetle selamladı.

Saat 11:30

Sayman tarafından açıklanan 30 Eylül 2021 yılı Mali Raporu okundu ve onaylandı.

Saat 11:00

Saat 11:00’da salona gelen Sunat Atun, nisabın toplantıyı açmak için bir araya geldiğinden söz etti. Sabah saat 09:00’da nisabın üye eksikliği nedeniyle sağlanamadığını ancak şu an sağlandığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu