KıbrısManşet

UBP Meclis Grup toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu

Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu bugün, hafta sonundan beridir yaşananları değerlendirerek ve kurultay konusundaki tartışmaları netleştirmek için bir araya geldi.

Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu toplantısı sonrasında süreci GIYNIK’a değerlendiren Ulusal Birlik Partisi Mağusa milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, kabine değişikliğinin tamamen Başbakan’ın takdirinde olan bir şey olduğunu ve bugün grup toplantısında Başbakan Saner’in bu konuyu da izah ettiğini aktardı. Yaşanılan görevden alma/atama süreci ile ilgili herhangi bir küslük olmadığını ifade eden Hasipoğlu “Halkın beklentisi kabine değişikliği ile ilgilenmek değil bu pandemi sürecinden başarılı bir şekilde çıkmaktır. Başbakan’da Cuma günü ekonomik protokolün imzalanması için Türkiye’ye gidecek artık bizim önceliklerimiz bunlardır” açıklamalarında bulundu.

HASİPOĞLU’NDAN GENEL SEKRETERLİK DÜŞÜNCESİ

Yarım kalan kurultay süreci, UBP’de Genel Sekreterlik çekişmesi başladı. UBP’de Genel Sekreterlik için kulislerde iki adayın ismi konuşulurken, Oğuzahan Hasipoğlu da adaylık için bir isteği olduğunu ve bu görevi üstlenmek istediğini ifade etti. Açıklamasında, “Genel sekreterlik seçiminin Mart ayı içeresinde yapılacağını aktaran Hasipoğlu, daha önceden böyle bir düşüncem vardı hala bu düşüncem devam etmektedir. Seçecek olan parti meclisidir. Ben de bu görevi üstlenmek isterim ancak öncelikle parti meclisi ile görüşülmesi lazım. Genel sekreterliğe talebim var” ifadelerine yer verdi.

“KURULTAY ERKEN SEÇİM İLE ALAKALI BİR SÜREÇTİR”
Erken kurultay hakkında konuşan Hasipoğlu, “Başbakan, parti meclisinin kararı vereceğini ancak önceliğin ekonomi ve sağlık olduğunu belirtti. Haziran kararı çıkarsa tabii ki Haziran’da yapılacak. Ekim sonuna kadar yasa gereği kurultayını yapılmasını gerekiyor. En mantıklı tarih Haziran ayıdır ancak burada önemli olan erken seçim tarihidir ve kurultay erken seçim ile alakalı bir süreçtir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu