GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP – TDP görüşmesi sona erdi

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ortak bir basın açıklaması yaparak en kısa sürede erken seçime gidilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını açıkladılar.  

UBP – TDP görüşmesi sona erdi.  

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ortak bir basın açıklaması yaparak en kısa sürede erken seçime gidilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını açıkladılar.  

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerine başladı.  

Özyiğit, Sucuoğlu ve heyetinin hükümet kurma çalışmaları ve seçimle ilgili görüşlerini paylaştıklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bir yıla yakındır doğru dürüst çalışmayan ve toplanmayan meclisin işlevini tamamladığı fikir birliğine vardık. En erken zamanda seçim yapılıp halkın iradesini yeniden sandığa yansıtması. Elbette bir geçiş hükümeti düşünüyorlar onu da hep birlikte göreceğiz. Bizim ısrarımız en erken tarihte bir seçimin netleşmesi. Ardından da partizanlığın olmadığı salimen en uygun şekilde halkın iradesini özgürce yansıtacağı şekilde bir seçimin bir an önce olmasıdır bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.  Biz bu görüşmemizi parti yetkili organlarında da değerlendirip daha geniş açıklamaları kamuoyuna ileteceğiz” dedi.  

Erken seçim tarihi ve bu sürede neleri planladıklarını masaya yatırdıklarını ifade eden UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile görüşmenin ardından şu açıklamalara yer verdi, 

En erken zamanda bir seçim olması konusunda görüşlerimiz oldukça yakın. Bizim de hedef koyduğumuz tarihlerde bir erken seçime olumlu oy çıkacağı görüntüsü bizi mutlu etmiştir. Meclis işlevini tam anlamıyla yapamıyor. Bu da siyaseti ciddi anlamda zarara uğratıyor aynı hassasiyeti HP’de de TDP’de de gördük. Eminim ki diğer partilerde de aynı hassasiyet var bir görüş birliği ortaya çıkmıştır.  Komitelerden oy birliği le geçen yasa tasarılarının da mecliste görüşülmesi ve kabulü konusu konuşuldu. Bütçe konusunu da hafta sonuna kadar tamamlarsak Pazartesi günü itibari ile yeni hazırlanmış bütçenin Bakanlar Kurulu’ndan meclise sevki ile ülkeyi bütçesiz bırakmayarak seçim öncesi bütçenin tamamlanması konusunda görüş birliği söz konusudur.  Herkesin amacı aynıdır ülkemize halkımıza olumsuz yansıyacak olayları engelleme bütçe maratonunu hızlı bir şekilde tamamlayıp erken seçimi gerçekleştirmektir” dedi.  

Seçim hükümetinde yer almayı düşünüyor musunuz sorusuna “Kendileri meclis çoğunluğuna dayalı bir seçim hükümeti çalışması içindeler böyle bir yapıda TDP’nin olması söz konusu değil. Ancak öyle bir hükümet oluşumu olmazda, herkesin katılacağı başka bir hükümete evrilir ve öyle bir öneri gelirse yetkili kurullar ile onu konuşuruz. Erken seçim tarihi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.” şeklinde yanıt veren TDP Genel Başkanı Özyiğit, ‘erken seçim tarihi’ konusunda da görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu