KıbrısManşetSiyaset

UBP yönetiminde bu neyin korkusu?

Ulusal Birlik Partisi’nin önde gelen isimlerinden Avukat Hasan Yücelen, UBP Merkez Yönetim Kurulu’nun parti tüzüğüne aykırı şekilde her ilçede ayrı kurultay yapma girişimi olduğu iddiasında bulundu.

BU TUTUM ZAFİYET GÖSTERGESİ… GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan Avukat Hasan Yücelen, “Kurultay kararı alındıktan sonra ‘Olağanüstü Kurultay Toplantısı’ diye bir şey olamaz, yasal değildir. Kurultayda tüzük değişikliği söz konusu dahi olamaz. Bu tutum UBP yönetiminin zafiyetini gösteriyor, belli ki bir korkuları var” dedi.

Ulusal Birlik Partisi’nin önde gelen isimlerinden Avukat Hasan Yücelen, UBP Merkez Yönetim Kurulu’nun parti tüzüğüne aykırı şekilde her ilçede ayrı kurultay yapma girişimi olduğu iddiasında bulundu.

Söz konusu parti tüzüğüne aykırı olduğunu ve kurultay sürecine hali hazırda girildiğini kaydeden Avukat Yücelen, pandeminin bahane gösterilerek bunun yapılmasının söz konusu dahi olamayacağını vurguladı.

Avukat Yücelen, tüzükte değişikliğe gidilmesinin şu an mümkün olmadığına dikkat çekerek, kurultay başlamadan önce ayrı tüzük kurultayının yapılmasıyla ancak tüzükte değişikliğe gidilebileceğini belirtti.

Kurultayda salt çoğunluğun esas olduğunu kaydeden Yücelen, her ilçede kurultay yapılarak salt çoğunluğun sağlanmasının da söz konusu olmadığını ve tüzük değişikliği düşüncesi var ise bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Avukat Yücelen, sosyal medya hesabından da paylaşım yaparak, şu uyarılarda bulundu:

“Şu anda toplanan UBP MYK’dı inşallah yasalara aykırı olarak 6 ilçede kurultay yapacağız diye karar almaz çünkü bu açıkça Siyasal Partiler yasasına aykırı bir düzenleme olur ve yargıdan döner. Ayrıca Tüzük değişiklikleri ancak ve ancak kararı alınmamış bir Kurultay’da yürürlüğe girebilir benden söylemesi!”

“BU TUTUM UBP YÖNETİMİNİN ZAFİYETİNİ GÖSTERİYOR”

GIYNIK’a özel açıklamalarda bulunan Avukat Hasan Yücelen, sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

“Kurultay Kararı 24 Ekim olarak belirlendi ve süreç başladı. Dolayısıyla şimdi yapılacak tüzük değişikliği yasal süreç nedeniyle uygulanamaz. Siyasal Partiler Yasası’na göre bir kurultayda salt çoğunlukla divan oluşur ve ona göre karar verilir. Eğer UBP’de 6 ilçede oy verilecekse bu 6 divan ve 6 kurultay demektir. Kurultay yasalar çerçevesinde toplanır ve bu düzenlemeye göre salt çoğunluk 17 bin üye sayısının yarı demektir. Şu anda her ilçede kurultay düzenlenmesi hem yasalar gereği istenen sayıyı elde edememeleri açısından hem de sadece tek bir divan olması zorunluluğundan ötürü yasalara aykırıdır.

Kurultay kararı alındıktan sonra ‘Olağanüstü Kurultay Toplantısı’ diye bir şey olamaz. Bu yapılan yasal değildir. Kurultayda tüzük değişikliği söz konusu dahi olamaz. Bu tutum mevcut UBP yönetiminin zafiyetini gösteriyor, belli ki bir korkuları var. Bu yapılmak istenen, uzun süreçte siyasi partiye verilmiş en büyük darbe olabilir. O zaman her siyasal parti kurultaya giderken yasa değişecektir. Yönetim işine gelmediği zaman pandemiyi gerekçe olarak kullanıyor. Şu an bütün adayı gezip, her türlü etkinliğe katılıyorlar.

İşlerine gelmediğinde ise pandemiyi ileri sürerek Olağanüstü Kurultay diyorlar. Kurultayı bölmek yasaya aykırıdır. Şu anda Kurultay’a 60 gün var ve oylama başlıyor. Köy örgütlerinin seçim tarihleri belirlenmiş ve oylama başlamıştır. Bunları 24 Ekim’den ayrı tutamayız. 1 Eylül’de seçimleri başlayacak bir Kurultay için siz şu an nasıl bir değişiklik yapmayı düşünüyorsunuz? Sadece bir kurultay olabilir, yasalarda da ‘Kurultay’ olarak geçer. Kurultay’da pandemi kurallarına sığınırken, iş düğün dernek gezmeye gelince pandemi unutuluyor. Ama insanlar aptal değildir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu