GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP’de Meclis Başkanlığı sancısı

UBP içerisinde ufak çaplı bir krize neden olan Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için şu ana kadar tek adayın Zorlu Töre olduğu öğrenilirken, siyasi kulislerde her an sürpriz bir gelişme yaşanabileceği konuşuluyor

UBP içerisinde ufak çaplı bir krize neden olan Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için şu ana kadar tek adayın Zorlu Töre olduğu öğrenilirken, siyasi kulislerde her an sürpriz bir gelişme yaşanabileceği konuşuluyor

MECLİS BUGÜN ‘BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMİ’ GÜNDEMİYLE TOPLANACAK… UBP-DP-YDP Koalisyon hükümetinin geçtiğimiz hafta Perşembe günü güvenoyu almasının ardından, gözler birçok kez ertelenen Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı seçimine çevrildi. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun önceki toplantılarının gündeminde bulunmasına rağmen, hükümetin güven oylaması sonrasına ertelenen Başkanlık Divanı seçiminin bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor. 7 üyeden oluşan Başkanlık Divanı; 1 Meclis Başkanı, 1 Başkan Yardımcısı, 1 İdare Amiri ve 4 Divan Katibi’nden meydana geliyor. Cumhuriyet Meclisi’nde grubu bulunan UBP ve CTP’nin yer alabileceği Başkanlık Divanı’nda UBP’nin 4, CTP’nin ise 3 üyesi yer alacak. UBP içerisinde ufak çaplı bir krize neden olan Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için tek adayın UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre olduğu öğrenilirken, siyasi kulislerde her an sürpriz bir gelişme yaşanabileceği konuşuluyor.

UBP MECLİS GRUBUNU TOPLAYACAK… Ulusal Birlik Partisi Meclis Grubu’nun bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu öncesinde toplanacağı ve UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için vekiller arasında uzlaşı sağlamaya çalışacağı öğrenildi. Bir önceki UBP-DP-YDP hükümeti döneminde yaşanan Meclis Başkanlığı seçimi krizi gibi bir durum yaşamak istemeyen Sucuoğlu, Meclis Başkanlığı’na aday gösterilen kişinin ilk oylamada Başkan seçilmesini istiyor. Sucuoğlu’nun nasıl bir strateji izleyeceği ve iktidar kanadına mensup vekillerin ise kapalı zarf usulü gerçekleştirilecek oylamada nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu.

ALTUĞRA ADAY DEĞİL, TEK ADAY TÖRE… Meclis Başkanlığı için; UBP-DP-YDP hükümeti kabinesinde yer alması beklenen fakat kabinede yer bulamayan UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra’nın ismi gündeme gelmişti. Bu konudaki iddiaları reddeden Altuğra, kendisinin Meclis Başkanlığı ile ilgili bir talebi olmadığını belirterek, teklif gelmesi halinde bunu reddedeceğini vurgulamış ve parti içerisinde bir yarışa karşı olduğunu ifade etmişti. Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için geçtiğimiz dönemde de talip olan fakat partisi tarafından aday gösterilmeyen Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Zorlu Töre’nin bu makam için oldukça istekli olduğu biliniyor. Öte yandan Meclis Başkan Yardımcılığı için ise bir önceki dönemde de bu görevi yürüten CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan’ın ismi ön plana çıkıyor.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu