GenelKıbrısManşet

UBP’de tüzük değişikliği sancısı

UBP Merkez Yönetim Kurulu tarafından başta Kurultay ile ilgili olmak üzere parti tüzüğünde yapılmak istenen bazı değişiklik önerileri parti meclisi üyeleri arasında rahatsızlığa neden oldu. Yarın akşam gerçekleştirilmesi planlanan parti meclisi toplantısında Kurultay değişik talebinin oylanacağı parti meclisinin onay vermesi halinde Kurultay öncesi bir tüzük kurultayına gidileceği öğrenildi.

GIYNIK Gazetesi’nin ulaştığı UBP parti meclisi üyeleri özellikle Ekim ayında gerçekleştirilecek Kurultay’ın 6 farklı ilçede düzenlemek istemesinin doğru olmadığını savunarak “Kurultay bir gövde gösterisidir, partililerin aidiyet duygularının pekiştiği günlerdir. UBP gibi büyük ve ülkenin en köklü partisinin Kurultay’ının sönük geçmesi kabul edilebilir bir durum değildir” eleştirilerinde bulundu.

Kurultay’ın bu şekilde yapılması halinde ilçelerin baskı ve dış müdahaleye açılacağına inanç belirten üyeler, seçimlere müdahale edilmesini istemedikleri, gönül rahatlığıyla oy kullanıp sonuçları beklemek istediklerini söyledi.

Bazı parti meclisi üyeleri Pandemi koşulları nedeniyle bu tip bir önlemin sunulduğunu ancak 6 ayrı ilçede oylama yapılması yerine UBP’ye yakışır kalabalıkta açık alanda da Kurultay’ın yapılması için öneri verecekler.

Parti Genel Sekreterlik makamı yerine Genel Başkanlık Makamlarının getirilmesi bu başkanların ise Parti Başkanı tarafından seçilecek olma önerisini tek adamlık rejimi olarak nitelendiren parti meclisi üyelerinin önerisi ise Genel Başkan Yardımcılarının da parti meclisi tarafından seçilmesi.  Genel Başkanın, Başbakan olması halinde parti yükünü parti Genel Sekreterinin taşımak zorunda kaldığını kaydeden parti meclis üyeleri, yapılacak yetki ve sorumluluklarla iş bölümleri sağlanabileceğini savunan üyeler, Genel Başkan Yardımcılarının da seçimle gelmesi gerektiğini savundu, tek adam rejiminin UBP’de  güven içinde çalışmaya engelleyeceği öne sürüldü.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu