KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

UBP’li 7 milletvekilinden Canaltay’a yine “ret”

Meclis Başkanlığı için genel kurulda seçim yapıldı. Derviş Eroğlu’nun kızı; UBP Milletvekili Resmiye Canaltay yeterli oy sayısına ulaşamadı… Partililerinden de oy alamadı…

GIYNIK ÖZEL

PARTİLİLERİ DE OY VERMEDİ… Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay Meclis Başkanı seçilemedi. Yarışta Resmiye Canaltay tek adaydı. Ancak kendi partilileri de Canaltay’a yeterli oyu vermedi. Canaltay için 13 kabul, 26 ret 3 çekimser ve 5 de geçersiz oy çıktı…

KİMLERİN OYUNUNA GELDİ? Canaltay’a ret, hem hükümet hem de UBP içinde krize neden oldu. Akıllarda ise iki soru var; “‘Ret’ oyu veren UBP’li vekiller kim?” ve “Koalisyon ortakları UBP’nin adayını destekledi mi? Kesin olan tek şey ise; UBP’deki iç kavganın kolay kolay bitmeyeceği…

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı seçimi için dün Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamada, UBP’nin tek adayı olan Resmiye Canaltay’a UBP’li bazı milletvekillerinin ret oyu vermesinin ardından gözler Başkan Ersan Saner’e çevrildi.

Başbakan Ersan Saner UBP içerisindeki kaotik ortamı çözmek için bugün saat 14.00’de Başbakanlık Çalışma ofisinde tüm UBP’li vekil ve bakanların yer alacağı bir toplantı gerçekleştirmeyi planladı.

Ancak, genel yapılacak bu toplantının iptal edildiği ve UBP’li Bakan ve vekilleri toplu halde çağırmak yerine tek tek Başbakanlığa çağrıldığı öğrenildi.

Başbakan Saner’in Meclis Başkanlığı için yaşanan krize dair çözüm arayışı devam ederken, güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre tek tek gerçekleştirilen toplantıda da içerisinde bakanların da olduğu 7 milletvekilinin Resmiye Canaltay’ın Meclis Başkanı olmasına sıcak bakmadıklarını ve yine ret oyu vereceklerini ifade ettikleri öğrenildi.

Perşembe günü tekrar yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde 7 UBP’li milletvekili ve bakanları ikna turlarının halen Başbakanlıkta sürdüğü de gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu