KıbrısManşet

UBP’li Küçük’ten CTP’ye tepki

Küçük, bugün Meclis'te yaşananların ardından “Kürsü dokunulmazlığı, ahlaki dokunulmazlığın önüne geçemez.” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda CTP Milletvekili Devrim Barçın’ın konuşma başlığında Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin değişiklik yaparak konuşma talebinin okunması nedeniyle tepki göstererek kürsüye üzerinde “Hayır” yazan siyah tişört sermesi sonrasında UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak’ın tişörtü kaldırmak amacıyla kürsüye ve Barçın’ın üzerine yürümesi nedeniyle gerginlik yaşandı.

Bu sırada  Yeşilırmak’ın kürsüdeki tişörtü almaya çalışması üzerine Barçın ile Yeşilırmak arasında gerilim yükseldi.

Bazı milletvekillerinin müdahalesiyle gerginlik yatıştırıldı.

Bu gelişmelerin ardından, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Küçük bir basın açıklaması yayınladı.

Küçük’ün CTP’ye tepki gösterdiği açıklama şöyle:

BARDON GANCELLİ: “Kürsü dokunulmazlığı, ahlaki dokunulmazlığın önüne geçemez.”

Kürsü dokunulmazlığı zırhı üzerinden herkese küfür ve hakaret etme hakkınız yoktur. Ahlaki dokunulmazlığınız yoktur. Muhalefet tozu kaçırdı ve “BARDON GANCELLİ” dediğimiz olaylar yaşandı.

Her fırsatta Meclis itibarından, demokrasiden ve  anayasadan bahsedenler halkın önünde Meclis iç tüzüğünü hiçe sayıp (KKTC Cumhuriyet Meclisi İç Tüzüğü: Konuşma ve Yazışmalarda Üslup Madde 72. (1) Genel Kurulda Kaba , yaralayıcı, aşağılayıcı veya terbiye dışı sözler söyleyen milletvekilini Meclis Başkanı derhal temiz dille konuşmaya; buna karşın temiz bir dil kullanmamakta direnirse, kürsüden ayrılmaya davet eder.  Genel Kurulda Genel Düzen Madde 73. (2) konuşmacılar kürsüdeki konuşmalarını gazete, dergi, broşür, gibi yazılı materyaller ve fotoğraf dışında başka bir şeyle destekleyemez, dokunulmazlık zırhı içinde kendilerini kaybettiler.

İdeolojiler üzerinden eleştirebilirsin, ancak hakaret etme, aşağılama ve Meclis iç tüzüğünü hiçe sayan zihniyeti  bundan sonra demokrasi, ve anayasadan konuşacağından iki kere düşünmesi gerektiğini düşünür ve dikkate almayacağım.

Hiçbir vekil kendini ne üstün gösterebilir ne de başka bir vekili aşağılama girişimini yapma hakkına sahip değildir. Bu kabul edilemez, halkın iradesi ile seçilenlere hakarettir ve şiddetle kınıyorum.

Bazı muhalefet üyelerinin Yüce Meclise saygısı olmayabilir, ancak bizler siyasi olgunluk içinde kürsü zırhını önünde ahlaki zırhı önde tutarak halkıma karşı verdiğimiz sözü tutarak sağduyu ve kararlılıkla dik duruş sergileyeceğimizi birileri için hatırlatmak istedim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu