GenelKıbrısManşet

UBP’li Vekil Hasan Küçük: “QR kodlar aracılığıyla, ürün bilgilerine ulaşım sağlayacağız”

-Mine İçsel

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Küçük, Genç TV’de Siyasetin Satır Arası programına konuk oldu.

Ülke gündemini değerlendiren Küçük, Hal Yasası konusuna değindi.

“Hal Yasası muhakkak geçecek”

Uzun zamandır konuşulan, tartışılan lakin bir türlü yasallaşamayan Hal Yasası’nın bu dönem Meclis’ten geçeceğini belirten UBP Milletvekili Küçük; “Yıllardır bir Hal Yasası geçmedi. Bu yasa bize kısmet oldu; çok önemlidir. halkımız bunun yansımalarını görecektir. Hal yasası bizim namusumuzdur; muhakkak geçireceğiz” dedi.

QR kod ile bilgilere erişilebilecek

Milletvekilleri olarak halk ile aynı marketlere gittiklerini ve halkın yaşadığı her sıkıntılı durumu milletvekillerinin de yaşadığını belirten Küçük, marketten alınmak istenen her ürünün nerede, ne zaman, nasıl üretildiği sorularının QR kodlar aracılığıyla yanıtlanabileceği bir sistem inşa edileceğini de dile getirdi.

“Denetim yapamıyoruz”

Ülkede denetleme yapılmadığını söyleyen Küçük: “Denetim yapmıyoruz, bu bir gerçektir” dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bağımsız denetim sistemini bu ülkeye kazandırmamız gerekir. Ülkede mevcut bürokratik ve hantal yapısıyla aşılamıyor bazı sorunlar. Devletin denetimi denetler durumda olması gerekir. Ülkede yeni iş alanları yaratarak, teknoloji de kullanarak bu sorunları aşmalıyız”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu