KıbrısManşet

Uçaner: Aşılı hastalar semptomsuz

Acil Durum Hastnesi’nde uzun süredir devam eden yüksek doluluk oranı şimdilik sona erdi.

Hastanede şu anda sadece 54 hasta bulunurken, 46 yatak ise boş.

100 yatak kapasiteli hastanede, Temmuz ayı sonu itibarı ile 87 yatak kapasitesine kadar çıkılmış, sadece 13 yatak boş kalmıştı.

Başhekim Erol Uçaner ve sağlık ekibinin yoğun çabaları ile çok sayıda hasta hızla sağlığına kavuşurken, doluluk oranı da 50’li yataklara çekildi.

Acil Durum Hastanesi’nin rahatlaması, Pandemi ile mücadelede de sağlık ekiplerinin elini güçlendiriyor.

24 yataklı yoğun bakım ünitesinde ise 5 hasta bulunurken, sadece bir hasta entübe edilmiş durumda.

Başhekim Erol Uçaner, Haber Kıbrıs’a yaptığı özel açıklamada, günlerdir yoğun bir hasta sirkülasyonu olduğunu belirterek, “Özellikle aşılı hastalar semptomsuz bir şekilde hastalığı geçirebiliyor. Bırakın hastanede yatmayı, bırakın oteli, direk olarak evlerine gönderiyoruz” dedi.

Sağlık ekiplerinin büyük bir fedakarlıkla çalıştığını anlatan Uçaner, “Az sayıda doktor arkadaşımızla büyük bir çaba ortaya konuluyor. Bu çabaların hakkı ödenmez. Doktor arkadaşlarımız kendi aralarında da ciddi bir dayanışma sergiliyor. Tatil günlerinde dahi pandemiye gelen arkadaşlarımız, hastalarımızla yakından ilgileniyor” ifadesini kullandı.

Temas Takip Ekibi’nin de yoğun bir çaba içerisinde olduğunu ifade eden Uçaner, “Tüm sağlık birimleri ile koordine içerisinde bir savaş veriyoruz. Biz başarılı bir şekilde fedakarca mücadele etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza aşı olma çağrısını yineliyorum. Pozitif olduğu belirlenen hastalarınız da semptomlarına göre alınarak hastaneye getiriliyor. Semptomsuz hastalarımızın hastaneye sırayla getirilmesi gecikme olarak algılanabilir ama bu doğru değil. Bir çalışma prensibi var ve insan üstü bir gayretle yoğun bir çaba harcanıyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu