DünyaManşetSağlıkSiyasetToplumYaşam

Üçüncü doz aşı pandemiyi endemiye çevirir

İngiltere’nin salgında en kötü süreci aştığını savunan Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. James Naismith’e göre “üçüncü doz aşı, pandemiyi endemiye çevirir”.

İngiltere’nin salgında en kötü süreci aştığını savunan Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. James Naismith’e göre “üçüncü doz aşı, pandemiyi endemiye çevirir”.

Oxford Üniversitesi’nden Prof. Dr. James Naismith, üçüncü doz aşının, koronavirüste pandemiyi endemiye çevireceği açıklamasında bulundu. Prof. Naismith, İngiltere’nin salgında en kötü süreci geride bıraktığını da savundu.

‘Pandemi’ bölgeler ve gruplar üstü coğrafi bir salgın anlamına geliyor. Bir ülkenin tamamını veya dünyanın tamamını etkisi altına alan hastalıklar için kullanılıyor.

‘Endemi’ (Endemik) ise belirli bir alanda veya belirli bir popülasyon arasında tahmin edilebilir bir oranda meydana gelen salgın hastalık olarak tanımlanıyor.

Korona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, ortaya çıkan yeni mutasyonlar salgının sona ermesine yönelik öngörüleri zorlaştırıyor.

EN ÖNEMLİ GRUP GENÇLER

Aşılama kampanyasında en başarılı ülkeler arasında başı çeken İngiltere’de uzmanlar umut dolu açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naismith de üçüncü doz aşının pandeminin endemiye dönüşmesinde kritik rol oynadığını belirtirken, bu noktada genç nüfusun en önemli grup olduğunu söyledi. Üçüncü dozların uygulamasıyla birlikte vaka, ölüm ve hastaneye yatış oranlarının düşeceğini belirten Prof. Dr. Naismith, corona virüsünün ciddi bir hastalık olmaktan çıkacağını öne sürdü.

BBC’s Radio 4 Today programına konuşan Prof. Dr. Naismith, “Aşının yarattığı bağışıklığın ne kadar süreceği ve ne kadar gencin aşı olduğu önemli. Ancak benim endişem aşılamanın yoksul ülkelerde yavaş ilerlemesi. Virüs onlarla daha uzun süre olmaya devam edecek” dedi.

YILLIK AŞILAMA PROGRAMI

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere’nin pandemiden endemiye geçen ilk ülke olacağını iddia etti. Zahawi, “Hükümetimizin planı pandemiden endemiye geçen ilk büyük ekonomi olmak ve yıllık aşılama programına sahip olmak” ifadelerini kullandı.

İngiltere, Prof. Dr. James Naismith, üçüncü doz, aşı, pandemi, endemi, genç nüfus, salgın, koronavirüs, mutasyon,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu