DünyaManşet

“Ukraynalı çocukların şimdi acil olarak barışa ihtiyacı var”

Ukrayna Devlet Başkanlığı Sözcüsü, Kiev ve Moskova'nın müzakerelerin yeri ve zamanını görüştüğünü söyleyerek, "Kiev, ateşkes ve barışı korumak için hazır" dedi

Ukrayna Devlet Başkanlığı Sözcüsü, Kiev ve Moskova’nın müzakerelerin yeri ve zamanını görüştüğünü söyleyerek, “Kiev, ateşkes ve barışı korumak için hazır” dedi


“KİEV ATEŞKES VE BARIŞ İÇİN HAZIR”… Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı hava ve kara saldırıları sürerken Rus ordusunun da ilerleyişi devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti olan Kiev’de gece yarısı tekrar patlama sesleri duyulmaya başlandı. Şiddetli patlamalar sonucu gecenin karanlığı aydınlığa dönerken şehirde yankılanan siren seslerinin ardı arkası kesilmedi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, Ukrayna ve Rusya’nın müzakerelerin yeri ve zamanı konusunda istişareleri sürdürdüğünü belirtti. Nikiforov “Kiev, ateşkes ve barışı korumak için hazır. Müzakereler ne kadar çabuk başlarsa, normal hayata dönme şansı o kadar artar” dedi.

“SON GÖRÜŞÜNÜZ OLABİLİR”… “Bu gece gündüzden daha zor olacak. Gece şiddetli saldıracaklar, başkenti korumalıyız. Bu gece dayanmalıyız” sözleriyle dün akşam kısa bir açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin, AB liderlerine veda ettiği ortaya çıktı. İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, AB üyesi ülkelerin liderlerinin olağanüstü toplantısına kaldığı sığınaktan katılım sağlayan Vladimir Zelenski’nin “Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir” sözleriyle Avrupa Birliği liderlerine veda ettiğini söyledi.

UKRAYNALI MÜLTECİLERİN SAYISI 5 MİLYONA ULAŞABİLİR… Birleşmiş Milletler, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonucu 100 binden fazla Ukraynalı’nın son 48 saatte Ukrayna’dan ayrıldığını açıkladı. Birleşmiş Milletler’in değerlendirmesine göre, 1,8 milyon Ukraynalının evlerini terk ederek, ülke içi ya da dışında mülteci olması bekleniyor. ABD’nin BM büyükelçisi krizin toplam mülteci faturasının 5 milyona ulaşabileceğini savundu. Binlerce Ukraynalı halk işgalin korkusuyla ülkeyi terk etti. Avrupa ülkeleri, mülteci akınına karşı hazırlık yaparken ilk atılacak adımların hazırlığı Polonya, Slovakya, Romanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde çoktan başlatıldığı duyuruldu. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu