GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Ülke parsel parsel satılıyor

Batının en güzel ve özel sahiline sahip köylerinden Gaziveren’in koruma altındaki sahil şeridi ‘peşkeş çekilerek’, kamu yolu iptal ediliyor

DEVRİM DEMİR

Batının en güzel ve özel sahiline sahip köylerinden Gaziveren’in koruma altındaki sahil şeridi ‘peşkeş çekilerek’, kamu yolu iptal ediliyor.

BAŞBAKAN ÖNERGEYİ GERİ ÇEKTİ İDDİASI
Kontrolsüz bir şekilde yapılan ve beton kente dönen İskele’nin ardından, iştahlı bazı kişiler gözlerini Lefke ilçesine bağlı Gaziveren köyüne dikti. Batı bölgesinin en güzel sahillerinden birine sahip olan Gaziveren’de giderek yükselen binaların sayısı her geçen gün artarken, yol ihtiyacı da kaçınılmaz oldu. Şehircilik Dairesi ve Karayolları Dairesi’nin bölgede yol yapımına ilişkin görüşü olmasına rağmen hazırlanan önergenin geri çekildiği iddia edildi. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgide ‘yol yapılsın’ önergesinin Başbakan Ünal Üstel tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulmadan ‘daha sonra bakarız’ denilerek geri çekildiği öne sürüldü.

KAMU YOLUNU İPTAL EDİYORLAR
Gazetemizin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Gaziveren köyünde ‘Sahil koruma şeridi’ olarak ilan edilen bölgede artan konut sayısı karşısında haritada işaretlenen arazilerin yol olarak ayrılması görüşü olmasına rağmen kamu yolunun iptal edilmeye çalışıldığı ve arazilerin peşkeş çekildiği öğrenildi. Şehir Planlama Dairesi teknik ekiplerin yaptığı çalışma neticesinde, haritada gösterilen bölge, tapu kayıtlarına yol olarak işlenmesinin daire tarafından uygun görülmesine rağmen Başbakan Ünal Üstel’in bölgede ısrarla yol yapımına engel olduğu ileri sürüldü.

BİNA SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Bölge halkı, köylerinde giderek artan ve yükselen binalardan rahatsız. Köylerinin de beton kente dönüşmesinden korkan Gaziveren halkı, sahil şeridinde peş peşe yüksek katlı binaların yapımına başlandığını söyledi. Bölgeye yabancıların da son dönemlerde ciddi ilgi duyduğu ifade edilirken, artan talep nedeniyle tarım arazilerinin de imara açılmasından endişe duyuluyor. Özellikle sahile yakın bölgelerde inşaat halinde bulunan binaların bölgedeki dokuyu bozacağı endişesini de beraberinde getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu