KıbrısManşetSiyaset

Ülke siyasetinde ilginç gelişmeler yaşanıyor

Ülkemizin köklü ailelerinden Deniz ailesinin iki mensubu ise 23 Ocak Erken Genel Seçimlerinde rakip olarak yer almaya hazırlanıyor

23 Ocak Erken Genel Seçimi için takvim çalışmaya başlarken, siyasi partilerin aday belirleme süreci de hız kazandı. Bir çok kişi milletvekili adayı olabilmek için partilere aday adaylığı başvurusu yaparken, siyasi partiler de güç kazanmak için stratejik hamlelerle kontenjan adaylarını da bünyelerine katıyor.

Ülkemizin köklü ailelerinden Deniz ailesinin iki mensubu ise 23 Ocak Erken Genel Seçimlerinde rakip olarak yer almaya hazırlanıyor. Siyasi kulislerde dolaşan bilgilere göre, KTTO Başkanı Turgay Deniz Ulusal Birlik Partisi’nden kontenjan adayı olarak seçimlere katılıyor, Ekonomist Derviş Kemal Deniz’in ise CTP ile prensipte anlaştığı ve kontenjan adayı olarak seçime katılacağı gelen bilgiler arasında.

Aynı aileye mensup ve kardeş olan ülkemizin iki değerli ve önemli isminin iki büyük partiden rakip aday olarak seçime katılması ülkede geniş yankı uyandırdı.

DERVİŞ KEMAL DENİZ KİMDİR?

Derviş Kemal Deniz, İngiltere’de City of London Polytechnic’te (daha sonra London Guildhall University) Accounting (Muhasebe) dalında lisans eğitimi yaptı ve bu üniversiteden 1977 yılında mezun oldu. Bu mezuniyetin arkasından Derviş Kemal Deniz, The Institute of Chartered Accountants in England and Wales imtihanlarını alarak 1980 yılında uluslararası denetim ve mali müşavirlik yetkisi sağlayan Chartered Accountant unvanını aldı.

Deniz, Temmuz 2004- Eylül 2006 yılları arasında dıştan, teknokrat atama yöntemiyle Ekonomi Turizm Bakanlığı yapmıştı.

Derviş Kemal Deniz, Temmuz 2004’te AB tarafından çıkarılan Yeşil Hat Tüzüğü’ne karşılık KKTC Devleti varlığını ve ekonomik iradesini belirleyen temel esasında Yeşil Hat Tüzüğü’nün Güneyden Kuzeye mal ve hizmet alışı düzenlemesi ile ilgili yönetmeliğin hazırlanmasında rol almıştı.

Deniz, bu süreçte AB’nin üst düzey bürokratları ile AB uyum süreci için çeşitli görevler yapıp Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi ile uyum çerçevesinde çalışmalar yürütmüştü.

Ülkemizde değerlendirmelerine değer verilen bir ekonomist olan Derviş Kemal Deniz, KKTC ekonomik hayatına mali müşavirlik ve denetçilik faaliyetleri yanında, yerel basında haftalık ekonomi yazıları ile de bilgi ve deneyimlerini aktarıyor.

TURGAY DENİZ KİMDİR?

İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi (Marmara Üniversitesi) Ticari Bilimler Fakültesi mezunu olan Turgay Deniz, uzun yıllardan beridir M.Kemal Deniz Şti. Ltd.’in (Deniz Plaza) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.

1986 yılından itibaren çeşitli dönemlerde Kıbrıs Türk Ticaret Odası meclis üyeliği ve yönetim kurulu üyeliklerinde görev alan Turgay Deniz, son iki dönem Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı görevini de yapıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu