GenelKıbrısManşet

“Ülke yangın yerine döner!”

Elektrik zammını protesto etmek için Kıb-Tek önünde eylem gerçekleştiren Kamuda örgütlü beş sendika, kurum yönetimi ve hükümeti sert şekilde uyardı

Elektrik zammını protesto etmek için Kıb-Tek önünde eylem gerçekleştiren Kamuda örgütlü beş sendika, kurum yönetimi ve hükümeti sert şekilde uyardı

CİRİLENE CİRİLENE GİTSİNLER

Kamuda örgütlü beş sendika, elektriğe zam kararını protesto etmek için Kıb-Tek önünde eylem yaptı. Sendikalar eyleme, yöneticilerin “cirilene cirilene” gitmesi için bir lastik ve hesap yapmayı bilmedikleri gerekçesiyle kullanmaları için bir hesap makinesi de getirdi. Eylemde yapılan konuşmalarda Kıbrıs’ta halkın “bilinçli olarak yoksullaştırıldığı” vurgulanarak, “halkın sokağa çıkması gerektiği” belirtildi.

“AKSA’YA 459 MİLYON EURO DAHA”

El-Sen Yönetim Kurulu üyesi Harper Bahadi açıklamasında, zamların Kıb-Tek zorda olduğu için yapılmadığını, sorunun hükümetin AKSA ile yaptığı sözleşme olduğunu kaydetti. Bahadi, “Yurttaş önümüzdeki 15 yılda alım garantisinin haricinde 459 milyon Euro kira bedeli ödeyecek. Hükümet edenler bizi AKSA’ya bu parayı ödemeye mahkum ettiler. Kıb-Tek’i tahsildar ettiler. Yurttaştan parayı alacağız AKSA’ya vereceğiz, bizim işimiz artık bu oldu” dedi.

“ÜLKEYİ SEVMİYORLAR”

KTAMS Başkanı Güven Bengihan “yönetme becerisi olmayan” yetkilileri, ‘ülkeyi sevmemekle’; ‘koltukta oturmak için ne gerekiyorsa yapmakla’; ‘halkı bilinçli olarak yoksullaştırmakla’ ve ‘toplumun kültürünü, kimliğini yok etmekle’ suçladı.

“FATURA HALKA”

Elektrik zammının iğneden ipliğe her şeyin fiyatının artmasına neden olacağını kaydeden KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, “Eğer hükümet zam fitilini ateşliyorsa biz de eylem fitilini ateşleriz, ülke yangın yeri olur” dedi.

“HER ŞEYE ZAM”

Elektriğe yapılan zammın marketlere de yansıyacağını belirten Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, “Ya bu zammı geri çekecekler ya da bazı şeylere hazırlıklı olacaklar” dedi.

“YORGANLAR ÇİFTE ÇİFTE”

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu halka “Bu şekilde yönetilmeyi hak ediyor musunuz?” diye sorarak, “Eğer hak ediyorsanız kışa yorganlarınızı çifte çifte hazırlayın. Ayrıca tarlanız ve arsanız kaldıysa eğer biraz yeşillik ekin, belki karnınız doyar” diye konuştu.

“FAKİRLEŞTİRİLME”

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, halkın artık sokağa çıkması ve örgütlerin de sesini daha fazla duyurması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu