KıbrısManşet

Ülkemizdeki sağlık sisteminde yaşanan sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor

Ülkemizdeki sağlık sisteminde yaşanan sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Gıynık Gazetesi ihbar hattına ulaşan bir vatandaş yaşadığı mağduriyet sonrasında sağlık sisteminde gördüğü muameleyi 'rezillik' olarak değerlendirdi. 

Ülkemizdeki sağlık sisteminde yaşanan sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Gıynık Gazetesi ihbar hattına ulaşan bir vatandaş yaşadığı mağduriyet sonrasında sağlık sisteminde gördüğü muameleyi ‘rezillik’ olarak değerlendirdi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümüne giden bir vatandaş annesinin kronik hastalıkları olmasına rağmen öncelik hakkı tanınmadığını aktardı ayrıca uzun bekleyişler sonucunda doktorun odaya girmesi ile karşılaştığı sahneyi şu sözlerle anlattı:

“Doktor bizi odaya alınca sen koronalısın ben sana bakamam deyip odadan uzaklaştırıldık. Halbuki PCR testimiz negatif olduğunu da söyledik. Hiç bir şey yapılmadı” 

Cuma günü hastaneden gerekli tedaviyi alamamasının ardından cumartesi ve pazar günleri yeniden hastane kapısının yolunu tutan vatandaş bir kere daha hastanede mağduriyet yaşadı. Cumartesi ve pazar günleri de tedavi olamadığı için sitem eden vatandaş bu kez acil servisin başhekimine şikayette bulundu. Vatandaşın şikayeti sonrasında başhekimin tepkisi ise başka bir şok yaşattı. Mağduriyetini dile getiren vatandaş yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“Acilin başhekimine şikayete gidince ise bana direkt bunları söyledi “acil durumlar sadece bıçaklanırsanız ya da trafik kazası yaparsanız size bakabiliriz.” Ben hayatımda böyle rezillik görmedim”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu