GenelKıbrısManşet

Ülkemizin kirlilikle anılması onur kırıcı

Evkaf Girne İyilik Gönüllüleri Sorumlusu Oya Kutsal, gittikçe artan çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla Temiz Girne Hareketi Projesi’nin hayata geçeceğini belirtti

Evkaf Girne İyilik Gönüllüleri Sorumlusu Oya Kutsal, gittikçe artan çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla Temiz Girne Hareketi Projesi’nin hayata geçeceğini belirtti

ÇALIŞTAY 27 EYLÜL’DE

Girne Kaymakamlığı, Girne Çevre Dairesi, Girne Polis Müdürlüğü ve Evkaf’ın paydaş olarak yer aldığı ve destek verdiği proje, 27 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’da Girne Oscar Resort Otel’de “Temiz Girne Çalıştayı” ile başlayacak.

“KİRLİLİKLE ANILIYORUZ”

Evkaf Girne İyilik Gönüllüleri Sorumlusu Oya Kutsal, gittikçe artan çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla hayata geçecek olan Temiz Girne Çalıştayı hakkında açıklamalarda bulundu. Kutsal, ülkede 2000’li yıllarda yavaş yavaş başlayan ve gittikçe artan bir çevre kirliliği sorununa dikkat çekerek, “O kadar ki uluslararası turizm portallarında yabancı gezginlerin yorumlarında bile kirliliğimiz ifade edilmeye başlandı” dedi. Kirlilikle anılmanın onur kırıcı bir durum olduğuna vurgu yapan Kutsal, “Bu gerçeği fark eden duyarlı kesimler temizlik kampanyalarına başladılar. Evkaf İyilik Gönüllüleri olarak diyebilirim ki adada temizlemediğimiz bölge kalmadı. Peki sonuç? Hiçbir şey değişmedi” ifadelerini kullandı.

PİLOT BÖLGE OLARAK GİRNE’Yİ SEÇTİK”

Kutsal, ülkenin her geçen gün daha da kirlenmeye devam ettiğine vurgu yaparak, “Bu bağlamda biz ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Bir pilot çalışma yapma kararı aldık ve pilot bölge olarak da Girne’yi seçtik” diye konuştu. Proje kapsamında pilot bölge olarak Girne’nin seçilmesindeki sebeplere de değinen Kutsal, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bunun nedeni Girneli olmamız ayrıca Girne’nin kimliğinden çok şey kaybetmiş olması. Kıbrıs’ın incisi diye anılan bu kentten geriye pek bir şey kalmamış. Girneli gezmek için Lefkoşa’ya gitmeye başlamış. Bu nedenle Girne’den başlamanın iyi bir fikir olacağına karar verdik. Bu arada Girne’de edindiğimiz tecrübeleri, doğru ve yanılgılarımızı ilerde diğer bölge gönüllüleri ile paylaşıp projeyi her bölgede uygulamayı da amaçlıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu