KıbrısManşetSpor

“Ülkenin çocuklarına sahip çıkın”

Tuzluca Muhtarı Ömer Tiryaki, İskele ilçesi kulüplerinden olan İngeç Akademi Spor Derneği’nin başarılı sporcularının devletten hak ettiği ilgiyi görmemesinden yakındı

Tuzluca Muhtarı Ömer Tiryaki, İskele ilçesi kulüplerinden olan İngeç Akademi Spor Derneği’nin başarılı sporcularının devletten hak ettiği ilgiyi görmemesinden yakındı

DEVRİM DEMİR

TUZLUCA MUHTARI İLGİSİZLİĞE SİTEM ETTİ
KKTC Kempo Savunma Sporları Federasyonu’na üye İskele ilçesi kulüplerinden olan İngeç Akademi Spor Derneği’nde 5 başarılı sporcu devletin ilgisizliği nedeniyle yurt dışındaki turnuvalara katılamıyor. Tuzluca Muhtarı Ömer Tiryaki, yaşları 16 ile 17 arasında değişen 5 sporcunun, 8 Ekim’de ailelerinin maddi desteği ile yurt dışındaki müsabakalara katıldığını söyledi. Yurt dışında KKTC bayrağını göndere çeken 5 başarılı sporcunun, 13 madalya ile geri döndüğünü kaydeden Tiryaki, çocukların hak ettiği ilgiyi devlet kanadından görmediklerini ifade etti.

“AİLELERİN DE BÜTÇESİ KISITLI”
İngeç Akademi Spor Derneği’nde kendi oğlunun da bulunduğunu ve en son yurt dışına çıktıklarında çocukların tüm giderlerini ailelerin karşıladığını kaydeden Tiryaki, ailelerin de bütçelerinin kısıtlı olduğunu ifade etti. “Bu çocuklar ülkenin çocukları. Devlet yetkilileri birbirinden başarılı bu çocuklara sahip çıkmadı” diyen Tiryaki, “Videoları Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a da attım durumu yazdım, kimse bize dönmedi. Bir tek bize Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu dönüş yaptı o da bir nebzede olsa kulübe bağış yapacağını söyledi” şeklinde konuştu.

“ONLAR BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI”
5 Kasım’da İstanbul’da iki gün sürecek olan Cumhuriyet Bayramı İller Arası Jiu Jitsu Turnuvasının gerçekleştirileceğini ancak 5 sporcunun maddi imkânsızlıklar nedeniyle turnuvaya katılmayacağını ifade eden Tiryaki, devlet yetkililerine seslendi. Yaklaşık üç yıl önce hizmete giren İngeç Akademi Kulübünün de sıkıntılı günlerden geçtiğini kaydeden muhtar Tiryaki, devlete seslenerek, “Bu çocuklara sahip çıkın” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu