KıbrısManşetToplum

Uluçay: “Yeni temsilcinin temasları ve açıklamaları önemli”

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konulu güncel konuşmasında, enflasyon verilerine değinerek, Türkiye’de son 5 ayda düşen enflasyon trendinin ocak ayında yeniden yükselişe geçtiğine işaret etti

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konulu güncel konuşmasında, enflasyon verilerine değinerek, Türkiye’de son 5 ayda düşen enflasyon trendinin ocak ayında yeniden yükselişe geçtiğine işaret etti.

Enflasyon rakamlarına yer vererek, Türkiye’deki durumu değerlendiren Uluçay, rakamların hane halkını aldatmaması gerektiğini dile getirdi. Uluçay, açıklanan enflasyon rakamlarındaki farklılıkların piyasada, raflarda ve tedarik zincirlerinde gözlemlendiğini belirtti.

KKTC’nin ocak ayı enflasyon rakamına da değinen Uluçay, verilen rakamlara bakıldığında satın alma gücünü etkileyen gıda bölümünde yüzde 10.09 artıştan söz edildiğine işaret etti.

Orta Doğu’daki gelişmelerin, dünyayı etkileyecek boyuta geldiğini dile getiren Uluçay, tedarik zincirlerinde yeni sıkıntıların yaşanmasının ve navlun ücretlerinde ekstra farkın ortaya çıkma olasılığının konuşulduğunu belirtti.

Uluçay, Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden ihracatı artırma potansiyelini sonuna kadar zorlamak gerektiğini söyledi.

Son siyasi gelişmeler ışığında yeni atanan BM temsilcisinin tarafları dinlediğini, bunun önemli ve yeni bir dönem başlangıcı olduğunu dile getiren Uluçay, yeni temsilcinin temasları ve açıklamalarının önemli olduğunu belirtti.

Teberrüken Uluçay, kısa vadede Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden ticarete yeni mal gruplarının eklenebileceğini ifade etti. Uluçay, sıkıntı yaşanan narenciye konusunda gündeme gelen Yeşil Hat Tüzüğü’nden ortaya çıkan fırsatı zorlamak gerektiğini kaydetti.

Güney Kıbrıs’tan gelen narenciye toplama ekibinin tutuklanması ve sonrasındaki gelişmelere değinen Uluçay, bu konuda prosedür bulunmadığından sıkıntılar yaşandığını, bu gibi durumların anında çözülmesi ve ihracatın artırılması için çalışmak gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu