GenelKıbrısManşetSiyaset

Ulusal Birlik Partisinin 22. Olağan Genel Kurultayı’nın ilk günü geride kalırken, 3 bin 646 kişi oy kullandı

16 bin 484 üyeyi bünyesinde barındıran partinin kurultayının ilk gününde oy kullanma oranı yüzde 22,12 olarak açıklandı.

Ulusal Birlik Partisinin 22. Olağan Genel Kurultayı’nın ilk günü geride kalırken, 3 bin 646 kişi oy kullandı. 16 bin 484 üyeyi bünyesinde barındıran partinin kurultayının ilk gününde oy kullanma oranı yüzde 22,12 olarak açıklandı.

SUCUOĞLU ‘KENDİNDEN EMİN’… UBP’nin 22’nci Olağan Kurultayı’nın ilk gününün tamamlanmasının ardından açıklama yapan UBP Milletvekili ve Genel Başkanı Adayı Dr. Faiz Sucuoğlu, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın, UBP üyeleri dürüst, şeffaf, ilkeli siyasetten taraf. Sandık başı anketler %65 diyor” değerlendirmesinde bulundu. “Kurultay öncesi yapılan tüm anketlerin doğruluğunu gördük. Tüm üyelerimize bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Ulusal Birlik Partisi bu ülkenin en köklü ve en güçlü partisidir. Ülkemizin ihtiyacı olan hizmet siyasetini daha güzel yarınlar için bir an önce uygulamaya başlamalıyız” diyen Sucuoğlu, Kurultaya katılan tüm üyelere teşekkür ederek, bugün tüm üyelerin oy kullanmak için sandığa akın etmesi çağrısında da bulundu.

BİNALİ YILDIRIM’DAN TARAFSIZLIK MESAJI… Davetli olarak, UBP kurultayına katılmak amacıyla KKTC’ye gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, kurultaya katılmasının müdahale olarak yorumlanmasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. KKTC’ye geliş sebebinin bir taraf tutmak amacı taşımadığının altını çizen Yıldırım, üç adaya da başarılar diledi. “Geçmişte daha fazla birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızın olması bizim taraf olduğumuz anlamını taşımaz” diyen Yıldırım, Kazanan arkadaşımız kim olursa olsun parti ve ülkeyi daha ileriye götürmesi bizim ortak arzumuzdur” diyerek, Kuzey Kıbrıs’ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve adayları da tebrik etti.

SANER, SÖZLERİYLE KURULTAYI GERDİ… Kurultayda yapacağı konuşma merakla beklenen UBP Genel Başkanı Ersan Saner, sözleriyle kurultaya gölge düşürdü. Saner’in konuşması esnasında salon bir anda buz kesti. Konuşmasında yine suçlayıcı ve karalayıcı ifadelere yer veren Saner’in bu tavrı, ‘her şeyini kaybetmiş bir adamın çırpınışları’ olarak yorumlandı. Konuşmasını tamamlarken, toplumdan ve parti üyelerinden özür dileyen Saner, herkesten helallik isterken, “Bir kişi hariç hepinize hakkımı helal ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu