KıbrısManşet

Un, ekmek ve unlu mamul ithalatının serbest bırakılmasıyla ilgili 20’ye yakın fırıncı bir araya geldi

Son günlerde gündemi meşgul eden un, ekmek ve unlu mamul ithalatının serbest bırakılmasıyla ilgili 20’ye yakın fırıncı 22 Aralık Çarşamba günü bir toplantı gerçekleştirdi.

Un, ekmek ve unlu mamul ithalatının serbest bırakılmasıyla ilgili karara dönük tepkiler büyürken 20’ye yakın fırıncı 22 Aralık Çarşamba günü bir toplantı gerçekleştirdi.

Ülkedeki 3 un değirmeni sahiplerinin de davet edildiği toplantıda konunun bütün boyutlarıyla ele alındığı ve fırıncıların da un ithalatına şiddetle karşı oldukları açıklanırken, un, ekmek ve unlu mamul ithalatının sektöre ciddi zarar vereceğinin altı çizilerek  yeri üretimin her alanda korunmasının önemi vurgulandı.

Un, ekmek ve unlu mamul ithalatının vatandaşa yansıyan fiyatları düşüremeyeceğinin vurgulandığı toplantıda ihtiyaç olması halinde Toprak Ürünleri Kurumu’nun buğday ithaline gidebileceği ve değirmencilere bu dönemde daha düşük fiyatla veya TL üzerinden satış yapılabileceği önerisi dile getirildi. Akaryakıtta olduğu gibi buğday ithalatında da bir havuz sistemi kurulabileceği ve sistemin Toprak Ürünleri Kurumu üzerinden uygulanabileceği dile getirildi.

Sektörde Birlik ihtiyacının da dile getirildiği toplantıda halen ülkede Fırıncılar Birliğinin bulunmadığını ve bu eksikliği acilen gidermek üzere sektörün tüm aktörlerini kucaklayan bir birliğin kurulması için girişimde bulunulacağı açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu