GenelKıbrısManşetSiyaset

“Ünal abi formülü geçiş dönemidir”

“UBP’nin önünü hiç kimsenin koltuk adına kesmemesi lazım” diyen Taçoy, “Verilen toleransların süresi dolmuştur. Kurultay tarihi bir an evvel belirlenmelidir” dedi

“KURULTAYA GİDERKEN BU TÜR SALDIRILAR BEKLİYORUM”

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, kurultaya giderken kendisinin mal varlığını soruşturarak yeni bir saldırı şekli geliştirmek isteyenler bulunduğunu ifade ederek, “bir milletvekili olarak meclise mal bildiriminde bulunmaktayım. Buyursunlar gitsinler zarfım meclistedir. Açsınlar ve baksınlar. Verilemeyecek bir yanıtım yok” ifadelerini kullandı. Kurultaya giderken bu gibi saldırıları beklediğine işaret eden Taçoy, “Sayın Ünal beyin ‘abi’ olarak tek başına göreve getirildiği gün, geçiş dönemi abisi olduğundan dolayı ilk kurultayda aday olacağımı söylemiştim” hatırlatmasında bulundu. UBP tüzüğüne göre kurultayın 2 yılda bir yapılması gerektiğine dikkat çeken Taçoy, Parti Meclisi’nin karar alarak kurultayın gerçekleştirilmesi gerektiğini anımsattı.

“ADALET DEVLETİN DİNİDİR”

Partinin bekasının ve geleceğe adım atmasının genel başkanlığa kimin seçileceğinden daha önemli olduğunun altını çizen Taçoy, “UBP’nin önünü hiç kimsenin koltuk adına kesmemesi lazım. Biz şu anda kendi içimizde bu sorgulamayı yaşıyoruz. Verilen toleransların süresi dolmuştur. Kurultay tarihi bir an evvel belirlenmelidir” dedi. Mutlaka kurultaya gidileceğinin altını çizen Taçoy, UBP’nin kurultay sürecinde kendi benliğiyle hareket edeceğini vurguladı. Genel Başkan olması halinde, UBP’de adaleti yeniden sağlayacağını vurgulayan Taçoy, “Adalet Devletin Dinidir” sözünü anımsattı ve “eğer adaletli olmayacaksanız bir yerlere talip olmanızın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

“BUZDAĞININ GÖRÜNMEYEN TARAFININ DA ARAŞTIRILMASI LAZIM”

Reçete yolsuzluğu konusuna değinirken henüz buzdağının görünen kısmının ortaya çıktığı inancını dile getiren Taçoy, “Şu an sadece buzdağının tepesini gördük. Altında ne var, altından daha ne çıkar onu da bilmiyoruz. Ama eminim ki buzdağının tepesinin ötesinde işler de var. Görünmeyen tarafta neler olduğunun da araştırılması lazımdır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu