KıbrısManşetSpor

Üniversitelerde kupalar havaya kalktı

21. Üniversite Spor Oyunları’nın Kapanış ve Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşti.

SPOR OYUNLARINDA ZİRVE DAÜ’NÜN
Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu (KKÜSF) 21. Üniversite Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar himayelerinde Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşti. Törende, sezon boyunca başarı gösteren üniversite sporcuları ödüllerini aldı. Kadınlarda 6 branşta, Erkeklerde ise 9 branşta şampiyonluk elde eden Doğu Akdeniz Üniversitesi 21. Üniversite Spor Oyunları’nı zirvede tamamladı.

TATAR: “GENÇLERİ BURADA GÖRMEK BİZİ MUTLU ETTİ”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üniversite oyunlarında yer alan sporcular ve organizasyonu düzenleyenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Başarılarıyla bizleri gururlandıran gençleri burada görmek bizleri mutlu etti” dedi. Tatar, müsabakalara katılan herkesi tebrik ederken, derece elde edenleri de kutladı.

KKTC’NİN SESİNİ DUYURMAK ÖNEMLİ
Tatar, uluslararası farklı etkinliklerde KKTC’nin sesini duyurmanın önemine dikkat çekerek, 144 farklı ülkeden gelen öğrencilerle ülke gençlerinin bir araya gelerek kaynaşmasının mutluluk verici olduğunu, önümüzdeki yıllarda Üniversite Spor Oyunları’nın daha da pekişeceğini ve başarılı olacağına inandığını kaydetti.

KINACI: “YABANCI ÖĞRENCİLERLE ÜLKE GENÇLİĞİ KAYNAŞIYOR”
KKÜSF Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen 21. Üniversiteler Spor Oyunları Kapanış ve Ödül Töreni için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti. Kınacı, Kasım ayında başlayan kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen Üniversite Spor Oyunları’nın Mayıs ayı itibariyle tamamlandığını söyledi. Kınacı, yabancı öğrencilerle ülke gençlerinin bir araya gelerek spor yaptığını ve kaynaştığını vurguladı.

“İLGİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR”
Kınacı, centilmenliğin ön planda olduğu, ilginin her geçen yıl arttığı ve kaybedenin de kazandığı bir organizasyon yapılmasının kendilerini gururlandırdığına işaret etti. Kınacı, yurtiçinde düzenlenen organizasyonların yanında yurtdışında da organizasyonlara katılmak için çalışmalar yapıldığını aktardı.

“TÜSF YENİ DÖNEMDE KKTC’DE UNİLİG ORGANİZE EDECEK”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın girişimleriyle ve ev sahipliğinde Nisan ayında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu yönetim kurulu ile KKTC’de bir toplantı yapıldığını anlatan Kınacı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 2023-2024 döneminde ülkemizde 3 ayaktan oluşan UNİLİG organizasyonunu düzenleyeceğini ve ülkemizden üniversitelerin de liglere katılacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu