GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Üniversiteyi çiftliğe çevirmiş

‘Sahte diploma ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanan UBP’li eski bakan ve milletvekili Kemal Dürüst’ün vukuatları saymakla bitmiyor. Polis kazıdıkça yeni yolsuzluklar gün yüzüne çıkıyor

DEVRİM DEMİR

‘Sahte diploma ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanan UBP’li eski bakan ve milletvekili Kemal Dürüst’ün vukuatları saymakla bitmiyor. Polis kazıdıkça yeni yolsuzluklar gün yüzüne çıkıyor.

POLİS KAZDIKÇA MEBLAĞ ARTIYOR
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin sahipleri tarafından yapılan şikâyet doğrultusunda başlatılan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanan UBP’li eski bakan ve milletvekili Kemal Dürüst’ün vukuatları saymakla bitmiyor. Soruşturma derinleştikçe Dürüst’ün yaptığı yolsuzlukların sınırının olmadığı da ortaya çıkıyor. ‘Sahte belge düzenleme, sahte belge tedavüle sürme, sahte evrak düzenlenmesine tahrik etme ve suç gelirinin aklanması’ suçlamalarından methaldar olan Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis, KSTÜ’nün küçük ortaklarından Serdal Gündüz ile Kemal Dürüst’ün talimatıyla, öğrencilerin ödediği toplamda 140 bin TL’lik okul harcının, okulun hesabına değil iki çalışanın hesabına aktarıldığını söyledi.

HEDİYE ETTİKLERİ BASDİŞLERİN PARASINI BİLE ÜNİVERSİTEYE ÖDETTİLER
 Mali Şubede görevli polis mahkemede verdiği ifadesinde, 3 günlük tutukluluk süresinde birçok yeni bilgiye ulaştıklarını ve 7 kişiden ifade aldıklarını söyledi. Polis, Kemal Dürüst’ün eşi, dün teminatla serbest bırakılan zanlı Meray Dürüst’ün talebi üzerine ve Serdal Gündüz’ün talimatıyla, üniversitenin hesabından 34 bin TL ödeme yapılarak bir çiftin düğünü için basdiş satın alındığının tespit edildiğini açıkladı.

KENDİ ARAZİLERİNİ GİZLİCE OKULA KİRALADI
 Polis, zanlı Kemal Dürüst’ün, kendisine ait HA-OS isimli şirketin adına kayıtlı olan iki araziyi; biri 24 bin Dolar, diğeri 12 bin Dolar olmak üzere toplam 36 bin Dolar karşılığında, KSTÜ Mütevelli Heyeti’nin onayı olmadan üniversiteye kiraladığı yönünde tespitleri olduğunu söyledi. Polis, zanlının fatura sahtelediği yönünde bulguları olduğunu vurgularken, 21 kişiden daha ifade alacağını 3 adet faturanın ise arandığını söyledi. Zanlı Dürüst’ün suçlandığı davaların Ağır Ceza kapsamındaki davalar olduğuna dikkati çeken polis, zanlı aleyhindeki soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün süreyle daha tutukluluk temin etti.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu