DünyaEkonomiGenelManşet

Ünlü Futbolcu Boateng Metaverse Düğünü Yapıyor!

Futbol yıldızı Kevin Prince Boateng bugün Metaverse'de evleniyor.

Futbol yıldızı Kevin Prince Boateng bugün Metaverse’de evleniyor. Özel NFT bileti olan herkes törene katılabilecek.
Şu anda Bundesliga’da oynayan eski “AC Milan” ve “Barcelona” oyuncusu Boateng, kız arkadaşı İtalyan model ve iş kadını Valentina Fradegrada ile OVER metaverse’de sanal bir törenle evleniyor. Bilindiği üzere tören sadece bu vesileyle tasarlanmış özel bir mekanda gerçekleştirilecek.

Boateng; “Valentina için daha önce kimsenin yapmadığı özel bir şey yapmak istedim. Ve OVER sayesinde, daha önce kimsenin yapmadığı bir şekilde aşkımızı kutlayabiliyoruz” dedi.

Halihazırda OVER metaverse’de kendi projesini yürüten ve OVER metaverse’ü etkinliklere ev sahipliği yapmak için en uygun alanlardan biri olarak gören Valentina ise “Düğün gününde hayranlarımızla çevrimiçi paylaşmanın sevimli, güncel ve ilginç olabileceğini düşündüm” dedi.

Çiftin düğün davetiyesi ise özel bir NFT olarak tasarlandı ve tasarımcı DɅRK tarafından paylaşıldı. Ayrıca özel düğün NFT biletleri sınırlı bir süre için şimdiden satışa yerleştirildi ve şu anda ortalama 50 dolardan işlem görüyor.

Metaverse ekosistemi düğünlere alışkın

Boateng’in düğünü bir ilk değil zira birçok metaverse sisteminde hemen hemen her gün yüzlerce kullanıcı düğün yapıyor, arkadaşlıklar kuruyor ve hatta yatırım yapıyor.

Örneğin en popüler metaverselerden biri olan Chromia’da yer alan My Neighbor Alice kullanıcıları sanal arazilerde çiftçilik yapabiliyor, emlak alım-satımı gerçekleştirebiliyor, arkadaşlık kurabiliyor ve kendi avatarlarını yaratarak daha birçok etkinliğe katılabiliyor.

Sistemin yerel kripto birimi ALICE ise şu anda arsinex.com’da 2,67 dolardan işlem görüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu