KıbrısManşetPolisiye – Adli

Üresin: İmzalar PGM tarafından incelemeye alınıyor

KIB-TEK’in 220 bin tonluk akaryakıt temin ihalesi sonrası GIYNIK’a açıklamalarda bulunan Merkezi İhale Komisyon Başkanı Halis Üresin, belge formunda eksiklik olması nedeniyle bir şirketin teklifinin geçersiz sayıldığını aktardı.

KIB-TEK’in 220 bin tonluk akaryakıt temin ihalesinin birinci oturumunda 3 firmanın 2’sinin teklifi kabul edilirken ikinci oturumda akaryakıt temin ihalesi sonuçlandı.

İhale sonrası GIYNIK’a açıklamalarda bulunan Merkezi İhale Komisyon Başkanı Halis Üresin, belge formunda eksiklik olması nedeniyle bir şirketin teklifinin geçersiz sayıldığını aktardı.

Diğer iki evrakın ise incelenmiş olup, KIB-TEK’ten talep edilen teknik destek incelemesi sonucunda bir karara varıldığını kaydeden Üresin, dosyanın ileri aşamaya götürülebilmesi için belgelerdeki ve şartnamelerdeki konuların tartışılması gerektiğini ifade etti.

Üresin, özellikle ıslak imza noktasındaki konunun Savcılık tarafına yapılacak bildiriden sonra Polis Genel Müdürlüğü tarafından inceleme altına alınacağını belirterek, sonrasında ise bu imzaların inceleneceği ve nihai kararların üretileceğini vurguladı.

İmzaların birinde usulsüzlük olduğunun tespit edilmesi durumunda Üresin, komisyon kararları ve yaşanmışlıklar doğrultusunda konunun mutlak olarak ileriki aşamaya götürüleceğine değindi.

Bu ihalede ilk kez farklı bir durumla karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Üresin, ilk teklifte TPIC’in 41.40 Dolar verirken şimdi 35.19 Dolar teklif verdiğini ve Sideral Lines’ın da ilk teklifinin 36 Dolar iken şimdi 33.38 Dolar teklif verdiğine dikkat çekti.

Üresin, “MİK, bunları da dikkate alarak anında karar üretti ve KIB-TEK’e bu 28 Dolar üzerinde olan ihale nedeniyle bloke artırımı yapıp yapmayacağı ile ilgili yazı hazırlanmasına karar verildi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu