KıbrısManşetSiyasetToplum

Üst akıl derken onur gitti

Bir ülkede başbakansınız, bir partinin de genel başkanı. Bir başka ülkenin cumhurbaşkanı sizin ülkenizde bir hastane yapılması için talimat verdi gibi bir ifade kullanmak sizi incitmiyor, rahatsız etmiyor ve bunu marifetmiş gibi de aktarabiliyorsunuz kamuoyuna

Üstel ortaya çıktı..

Bazen durup düşünüyorum bazı insan için onur, gurur gibi kavramlar ne ifade eder.

Hele yaptıklarını hal ve tavırlarını görünce hiç mi tınlamazlar kişilikleri, statüleri aileleri hiç mi akıllarına gelmez  bu insanların diye düşünüyorum.  İnanın ben de bunun cevabı yok. Yaşını başını almış ekonomik özgürlüğünü çoktan elde etmiş insanların hala makam için kılıktan kılığa girmelerini bir türlü anlayamıyorum, eminim bunu garipseyen bir ben de değilim..

Ne diyor Ankara’nın son tercihi Üstel: “ERDOĞAN, LEFKOŞA HASTANESİ İHALESİ İÇİN TALİMAT VERDİ” diyor..

Şöyle bir düşünün düz ve basit mantıktan.

Bir ülkede başbakansınız, bir partinin de genel başkanı. Bir başka ülkenin cumhurbaşkanı sizin ülkenizde bir hastane yapılması için talimat verdi gibi bir ifade kullanmak sizi incitmiyor, rahatsız etmiyor ve bunu marifetmiş gibi de aktarabiliyorsunuz kamuoyuna.

Yuh diyeceğim ayıp olacak!

Pes diyeceğim hafif kalacak.

Yahu biraz onur, gurur, haysiyet..

Hasbelkader bu ülkenin öyle ya da böyle başbakanı oldunuz. Neden öyle ya da böyle dedim? Ünal Bey’im nasıl bu ülkenin başbakanı yapıldığı herkesin malumu..

Şimdi tekrar tekrar bunu yazmaya anlatmaya gerek yok. Özetle “ ÜST AKIL” diye konumlandırdıkları Türkiye iktidarının takdiri ile Ünal Bey ülkenin başbakanı oldu.

Ve fakat bunu meşru hale getiren sadece UBP olmadı. Mecliste bulunan herkes, meclis dışında sivil toplum vs Ünal Bey’in başbakanlığına meşruiyet kazandırdılar. Dolayısıyla hasbelkader Ünal Bey bu ülkenin başbakanı oldu.

Ha beklersiniz ki bu noktadan sonra artık ülkeyi  kendi inisiyatifi, eğer varsa bilgisi ve becerisi ile yönetsin.. Ama ne mümkün!

Benimki de temenni işte.

Talimatlarla başbakan yapılmış, parti genel başkanı olmuş bir kişiden ülkeyi kendi hür iradesiyle, otoritesiyle  yönetmesini beklemek gerçekçi mi?

Değil elbette..

Zaten Ünal Bey’in de diğer hükümet mensuplarının da, böyle bir derdi yok ve hiçbir zaman da olmadı..

Dolayısıyla bu anlayıştan da hicap duymalarını beklemek gerçekçi değil.

Nitekim “ ÜST AKIL” diye lanse ettikleri ve bu yaklaşımdan en ufak bir rahatsızlık duymadıklarına göre bu insanlardan gurur onur, prensip, siyasi ahlak, etik değerler  gibi kavramları içselleştirmelerini bekleyemeyiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu