KıbrısManşet

Üsteğmen Ömer Delibaş Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit oldu

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde başlattığı Pençe Kilit Operasyonu'nda bir asker hayatını kaybetti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi günü hayatını kaybeden askerin 32 yaşındaki Muhabere Üsteğmen Ömer Delibaş'ın olduğu bildirildi.

MSB’nin açıklamasında, “Mu. Ütğm. Ömer Delibaş teröristler tarafından önceden yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de birer taziye mesajı yayımladı.

Pazartesi gece yarısı Irak’ın kuzeyinde yönelik yeni bir askeri operasyonun başlatıldığı duyuruldu. Operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaşan Bakan Akar, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu