GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Üstel: Aşılanmayla birlikte eğitimin önü açılacak

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel BRT’de katıldığı bir programda değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel BRT’de katıldığı bir programda değerlendirmelerde bulundu. Adapass uygulaması ile test bilgileri ve aşı bilgilerinin elektronik ortamda daha rahat denetim yapılabileceğini söyledi ve ekledi, “Güney’de Safepass Avrupa’da greenpass, bizde de Adapass.  1 Temmuz’da yürürlüğe koyma hedefimiz vardı bugünlere kadar sarktı”

Üstel, sistemden kaynaklı hataların olabileceğini sistemin daha yeni olduğunun altını çizdi ve “Adapass düzeltme işlemleri 12-2 arası aşı kartını mühürletmek isteyenler aşı merkezlerinde aşı kartını mühürletebilir” dedi.

“YÜKSEKÖĞRENİME GELECEK ÖĞRENCİLER İÇİN AŞI AYIRDIK”

“Anavatanımız TC’ye HES koduna ne kadar hızlı entegre olursak o kadar rahat edeceğiz” ifadelerine yer veren Üstel,  “ Dijital sisteme geçmeye mecburuz herkes aşı ve testlerini dijital sistemden kontrol etsin. Aşılı olan insanlara 14 günde bir aşısız insanlardan 7 günde bir test istedik.    Dün ilk defa 12-18 yaş aralığına indik. 12 yaş ve 18 yaşı da ayırdık. Eylül’de yüzsüze eğitime her ne şartta olursa olsun geçeceğiz. Tüm öğrencilerimizi aşılayalım yurt dışından beklediğimiz öğrenciler aşısızsa aşı ayırdık, öğrencilerimizi de dijital sistemle kontrol edip yerinde aşılayarak üniversitelerdeki bulaşı engelleme yoluna gideceğiz” diye konuştu.

İŞLETMELER KAPANMAYA GİTMEMİZİ İSTEMİYORSA KONTROLÜ SAĞLAMALI”

Spontane büyük denetimlere hazırlandıklarını da aktaran Üstel, “İçeride hiçbir aşı kartı, pcr yoksa derhal o işletmeye ceza kesilip, işletme kapatılacak, işletme kontrolü sağlamak mecburiyetindedir. İşletmelerde biraz fedakârlık edecek. İşletme de işletmesinin daha rahat dönmesi için özellikle riskli olan sektörler kapıya bir görevli koyacak ve müşteri kodu okutacak” dedi ve şöyle devam etti, “Bol miktarda aşımız vardır. Tc Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır her marka aşımız vardır artık aşılayacak insan bulamıyoruz. Küçük bir toplum olarak daha süratli aşılanmaya gidebiliyoruz. 4 bin civarında aşılama yapılıyor. Her yere çağrı yapıyoruz 38 merkezimiz vardır hiç birinde sıkışıklık yoktur.  Hangi aşıyı bulursanız yapın aşı hayat kurtarır.  Aşılamada yüzde 47 ‘dedeyiz yüzde 70’i bulmamız Eylül ayına sarkacak.”

 

45 merkezde de test yapıldığını belirten üstel 65 yaş üstü aşılanmanın yüksek olduğunu ancak genç nüfusun aşılanmasında gri kalındığını ifade ederek gençlere de aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Üstel, salgının önüne geçebilmek adına aşı olmayanlara yönelik farklı tip uygulamalarında yapılabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu