GenelKıbrısManşetSiyaset

Üstel de Atun’u görevden alamadı

Kıb-Tek’te yaşanan olumsuz gelişmeler, elektrik kesintileri ve akaryakıt kriziyle ilgili yaptığı açıklamalarda, Maliye Bakanı Sunat Atun’u hedef gösteren Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık Denetleme Kurulu Raporu’na rağmen, Atun’un görevden alınmaması konusunda ‘ikna edildi’

Kıb-Tek’te yaşanan olumsuz gelişmeler, elektrik kesintileri ve akaryakıt kriziyle ilgili yaptığı açıklamalarda, Maliye Bakanı Sunat Atun’u hedef gösteren Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık Denetleme Kurulu Raporu’na rağmen, Atun’un görevden alınmaması konusunda ‘ikna edildi’

DENETLEME KURULU RAPORUNU BAŞBAKAN’A SUNDU

Ülkede uzun zamandır gündemden düşmeyen ve yolsuzluklarla anılır hale gelen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Başbakanlık Denetleme Kurulu, Ünal Üstel’in talebi doğrultusunda, gerekli soruşturmayı hazırlayıp raporunu Başbakan’a iletti. Maliye Bakanı Sunat Atun’un, “kötü yönetimden kaynaklandığını” vurguladığı elektrik kesintileri ve maddi kaynak yetersizliğiyle ilgili kafa karıştıran söylemleri de raporun içeriğinde cevap bulacak.

KIB-TEK’İ BATIRANLARDAN HESAP SORULACAK MI?

Dörtlü koalisyon hükümetine kadar sorunsuz işleyen ve maddi kaygıları bulunmayan Kıb-Tek’in 4 yılda nasıl bu hale geldiği merak konusu olurken, son 4 yılda kurumun yönetim kuruluna atanan birçok kişinin ismi de raporda ‘şaibeli’ olarak geçiyor. İlgili soruşturma sonrası olayın yargıya intikal edip etmeyeceği merak konusu olurken, yaşanan sorunların kamuoyu nezdinde hesabının sorulması bekleniyor. Başbakan Ünal Üstel’in bu konunun üzerine gitme yönündeki tutumunun ise net olduğu elde edinilen bilgiler arasında.

ÜNAL ÜSTEL ‘İKNA EDİLDİ’

Öte yandan, GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, dönemin Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nun ‘istese de’ görevden alamadığı, uğruna hükümet bozulup, yeniden hükümet kurulan ve hatta Faiz Sucuoğlu’nu Başbakanlık koltuğundan eden Sunat Atun’u, Başbakan Ünal Üstel de görevden alamadı. “Kabinemin bir üyesi ile ilgili kararı ancak ben veririm” sözleriyle, basında yer alan bazı haberlere sert tepki gösteren Üstel’in, Sunat Atun’un görevden alınmaması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından, uzun uğraşlar sonucu ikna edildiği de elde edilen bilgiler arasında.

ATUN’UN ELİNDEN KIB-TEK’İ ALDI

Maliye Bakanı Sunat Atun’un yokluğunda Kıb-Tek için uluslararası akaryakıt temin ihalesine çıkılması yönünde karar alan, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nu görevden alan ve Sunat Atun’un Bakanlık Müdürü ile Müsteşarı’nı görevden alan Başbakan Ünal Üstel, Sunat Atun’un görevden alamayınca, Atun’un elinden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun idaresini aldı. Sunat Atun’un Maliye Bakanı olmasının ardından Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan alınarak Maliye Bakanlığı bünyesine dâhil olan Kıb-Tek’in yönetimi yeniden el değiştirerek Başbakanlık bünyesine bağlandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu