GenelKıbrısManşet

Üstel: Önümüzdeki hafta 16 yaş aşılamaya geçilecek

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel katıldığı bir tv programında koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyada delta varyantının görülmesiyle birlikte pek çok yerde 3’ncü ve 4’ncü dalgaların yaşandığına dikkat çeken Üstel, “aşıda marka aramayın, bulduğunuz aşıyı olun” dedi.

Üstel, KKTC genelinde toplam 280 bin 502 doz aşı yapıldığını açıklayarak, birinci doz aşı olan kişi sayısının 154 bin 761 olduğunu ve ikinci doz aşı yaptıran kişinin ise 125 bin 741 olduğunu belirtti.

1 Ağustos’tan itibaren QR KOD uygulamasına geçileceğini aktaran Üstel, yurt dışına geliş gidişlerinde takip edilebileceğini, adapass uygulamasıyla aşı uygulamasının da dijitale geçtiğini ifade etti.  Üstel, yeni eğitim öğretim döneminin yüzyüze olabilmesi için tüm çabaların devam ettiğini kaydederken, yurt dışına gidecek tüm öğrencilerinde aşılanma çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Aşıda 18 yaş ve sütü herkesin aşılanabileceğini dile getiren Üstel, önümüzdeki hafta aşılanma yaşının 16’ya ineceğini ailelerin onaylaması durumunda 18 yaş altının da aşılanabileceğini ifade etti.

“En iyisini dünyayı takip ederek yapmaya çalışıyoruz. Bar ve o tür mekanlara aşısız girmeyi engelledik. Düğünlerde sarılıp kucaklaşmayı bırakıp açık alan bile olsa maskemizi takalım sosyal mesafeyi koruyalım” diyen Üstel, önceliğin sağlık ardında da ekonomik çarkları çevrimek olduğunu belirtti. Bu konuda Sağlık Üst Kurulu kararlarına saygı dutulması gerektiğini ifade eden Üstel, Kurallar koyduğumuzda bazı insanlar bize kızabilir ama ülkenin sağlığı ve ekonomisi sırtımızda” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu