KıbrısManşet

Üstel:“Bugün bize dil uzatanlar dün bu göreve ortak olmaları için çağrı yaptığımızda bu taşın altına elini koyma cesareti gösteremedi”

Ulusal Birlik Partisi’nin, “Birlikte Büyük Hedeflere” ve “Birlikte Yeni Zaferlere” sloganlarıyla gerçekleştirilen 13. Olağanüstü kurultayında, Faiz Sucuoğlu'nun istifasıyla boşalan genel başkanlık görevine Başbakan Ünal Üstel getirildi ve UBP’deki çift başlılık tartışmaları sona erdi.

Ulusal Birlik Partisi’nin, “Birlikte Büyük Hedeflere” ve “Birlikte Yeni Zaferlere” sloganlarıyla gerçekleştirilen 13. Olağanüstü kurultayında, Faiz Sucuoğlu’nun istifasıyla boşalan genel başkanlık görevine Başbakan Ünal Üstel getirildi ve UBP’deki çift başlılık tartışmaları sona erdi

ÜSTEL MURADINA ERDİ

Ateşten gömleği giyen giyene… Üstel, “Bana birinci ateşten gömleği giydiren Faiz Sucuoğlu, ikinci ateşten gömleği giydiren yine Faiz Sucuoğlu” sözleriyle, bu kez ateşten gömleği kendisinin giydiğini ifade etti

HASİPOĞLU: ÜNAL ÜSTEL İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ… Olağanüstü kurultay nedeniyle kamuoyunda çok eleştirildiklerini dile getiren Hasipoğlu, “Aslında bu eleştirilere en güzel cevabı bu kalabalıkla bu coşkuyla sizler veriyorsunuz” dedi. Hasipoğlu, “Tıkanan süreçte hiçbir zaman makam derdinde olmadı” diyerek, partinin önünü açacak kişiyi Sucuoğlu’nun da işaret ettiğini kaydetti. Hasipoğlu, Sucuoğlu’na, doğru kişiyi, Ünal Üstel’i işaret ettiği için teşekkür etti. Yerel seçim süreci içinde olunduğunu ifade eden Hasipoğlu, “Bu içerisinde birlik ve bütünlüğümüzü sağlamak ve yerel seçimlere odaklanmak adına Sayın Ünal Üstel başkanlığında yola yola devam etme kararını yetkili organlarımız almıştır” dedi.

ÜSTEL: CTP ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMADI… Seçimlerde halkın UBP’ye hükümet etme görevi verdiğini dile getiren UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel, zor bir dönemden geçildiğini ancak UBP’nin zorluktan kaçmadığını kaydetti. “Bugün bize dil uzatanlar dün bu göreve ortak olmaları için çağrı yaptığımızda bu taşın altına elini koyma cesareti gösteremedi” diyen Üstel, yaşanan koalisyon ve hükümet kurma süreçleri anımsattı. Başbakanlık görevini alma sürecini anımsatan Üstel, Sucuoğlu’nun istifa ettiğine işaret ederek, Sucuoğlu’na hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem teşekkürlerini iletti. Üstel, “Bana birinci ateşten gömleği giydiren Faiz Sucuoğlu, ikinci ateşten gömleği giydiren yine Faiz Sucuoğlu, kendisine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

TATAR: KEŞKE BİRLEŞSEK VE TEK SES OLSAK… Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni siyasetin kökleşmesi, benimsenmesi ve milli bir siyaset olarak sürdürülmesini hep birlikte başarmak gerektiğini belirterek, “Keşke birleşsek ve tek ses olsak” dedi. Yıllarca yapılamayan reformu başaran Meclis ve iktidara bu şekilde bir saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan’a, 27 Kasım’da seçim yapılması için Meclis’te karar alınması çağrısı yaptı. Kurultayda UBP’liler ile birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, yıllarca birlikte yürüdüklerini, birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu