KıbrısManşetSağlık

Üstel:Olaya anında müdahale edildi ve gerekli tüm önlemler alındı

Sağlık Bakanı Ünal Üstel,YDP Kurultay’ına bir temaslının katılması üzerine olaya gece saat 22.10’da müdahale ettiklerini ve salonu boşalttıklarını belirtti

Sağlık Bakanı Ünal Üstel,YDP Kurultay’ına bir temaslının katılması üzerine olaya gece saat 22.10’da müdahale ettiklerini ve salonu boşalttıklarını belirtti.

Temaslı olan bir kişinin karantina süresi dolmamasına rağmen Kurultay’a katılarak oy kullandığını kaydeden Üstel, bu kişinin evinden alınarak 14 günlük karantina oteline gönderildiğini söyledi.

Bakan Üstel, temaslının kimlerle temas ettiğinin belirlenerek, tüm önlemlerin alındığını kaydetti. Üstel, Kurultay’da sosyal mesafeye uymayan ve maske takmayanlara da ceza uygulandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan da konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı:

“Bilindiği üzere bugün gerçekleştirilen Yeniden Doğuş Partisi kurultayı öngörülenden daha uzun sürmüştür.

 
YDP yetkililerine gerekli uyarı Bakanlığımız tarafından yapılmış ve Bakanlığımızın yoğun uğraşları neticesinde emniyet birimlerinden de destek alınarak kurultaya iştirak edenler kurultay salonundan boşaltılmıştır.
 
Salonda sadece oy sayım işlemi kısıtlı sayıdaki görevli ile devam etmekte olup gerekli tüm önlemler bakanlığımız ve emniyet birimleri tarafından alınmıştır.
 
Ayrıca Bakanlığımızın tarafından beş gün önce temaslı durumunda olan bir şahsın ev karantinasında olduğu sırada karantina kurallarını ihlal edip kurultay salonuna oy kullanmaya gittiği tespit edilmiş olup derhal olaya müdahale edilmiş ve gerekli önlemler alınmıştır.
 
Bahse konu şahsın PCR testi negatif olduğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca karantinaya alınmıştır. İlgili şahıs hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu