KıbrısManşetSiyasetToplum

Utan ve git muhalefeti

Utanması gerekenler olduğunu düşünüyor CTP. Muhalefet ettiği ve  iktidar olmalarına meşruiyet kazandırdığı koalisyon  ortaklarına.. Oysa yüzlerine tükürsen yarabbi şükür yağmur yağar diyen bir anlayış hakim hükümette

Ne tatlı, ne hoş ne naif bir muhalefet anlayışı  değil mi?  Ana muhalefet partisi CTP sosyal medyadan paylaşıyor bunu, Yeter artık utan ve git diyor.

Kime?

Utanması gerekenler olduğunu düşünüyor CTP. Muhalefet ettiği ve  iktidar olmalarına meşruiyet kazandırdığı koalisyon  ortaklarına.. Oysa yüzlerine tükürsen yarabbi şükür yağmur yağar diyen bir anlayış hakim hükümette.

Bu hükümet atama bir hükümet.

Topluma karşı bir sorumluluk hissi, utanma duygusu ve vicdan yükü gibi duygulardan yoksun bir hükümet…

Dolayısıyla siz böyle bir hükümeti meşrulaştırdığınız sürece ister istemez doğru yanlış yaptığı her icraatı da aklarsınız. Ha eğer samimiyseniz gerçekten  toplum dinamikleri ile birlikte topyekün bir mücadeleye öncülük yaparsınız.

Ama siz mecliste böylesi toplumsal  irade dışı  hükümete meşruiyet kazandırmaya devam ederseniz elbette bu  olmaz, Statüko ile kol kola girerek statüko yıkılamaz. Tatlı su muhalefetine dönüşür. Kimse de ne utanır ne de gider. Dostlar kusura bakmasın lütfen.

CTP bunu bilmezmiş gibi davranıyor hala..

Yapmayın, etmeyin arkadaşlar, muhalefet şirini olmak zorunda değilsiniz, bu mecliste demokrasi varmış gibi davranmak zorunda değilsiniz, atama hükümete meşru hükümetmiş gibi  muhalefet yapmak zorunda değilsiniz. Zorlamayın artık bu kadar.. Birilerinin  yazdığı bu senaryonun düzmece tiyatrosunda rol aldığınız gün utanması gerekenler ile  aynı kefenin içine girdiğinizin gerçekten farkında değil misiniz?

Utan ve git dediğiniz anlayışın hala utanma gibi bir duyguya sahip olduklarını mı düşünüyorsunuz? Bu  ayak oyunlarının eksik olmadığı politika arenasında çok saf bir beklenti..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu