KıbrısManşet

Ülke genelinde orman yangınları riski çok yüksek

İlkbahar mevsiminin yarısını geride bıraktığımız şu günlerde artan hava sıcaklıkları ile adeta yaz mevsimi kendini hissettirmeye başladı.

Nisan ayını tamamlamaya yaklaştığımız şu günlerde, İlkbahar mevsiminin de ilk yarısını geride bıraktık.

Hava sıcaklıklarının hissedilir şekilde artış gösterdiği ülkemizde Meteoroloji Dairesi raporlarına göre bazı bölgelerde hava sıcaklığı 33 dereceye kadar yükselecek.

Artan hava sıcaklıkları nedeni ile Meteoroloji Dairesi yüksek orman yangınları riski bulunduğu ve ultraviyole ışınları nedeni ile gerekli tedbirlerin alınması ve dışarıda 11.00 ile 16.00 saatleri arasında 20 dakikadan fazla kalınmaması yönünde uyarıda bulundu.

Meteoroloji Dairesi önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının iç kesimlerde 30-33 derece, sahillerde ise hava sıcaklıklarının 23-26 derece dolaylarında olacağını açıkladı.

Ülkenin periyodun ilk günlerinde yüksek basınç, diğer günlerinde ise alçak basınç sistemi ile ılık ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Pazartesi günü yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EN YÜKSEK HAVA SICAKLIĞI 33 DERECE

Meteoroloji Dairesi tahminlerine göre Başkent Lefkoşa’nın yarın en düşük hava sıcaklığının 13 derece dolaylarında olması beklenirken, en yüksek hava sıcaklığının ise 33 dereceye ulaşması bekleniyor.

Pazartesi günü ise en düşük hava sıcaklığının 10 dereceye, en yüksek hava sıcaklığının ise 29 dereceye gerilemesi bekleniyor. Hava sıcaklığının yüksek olmasına rağmen ise havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Girne’de bugün en düşük hava sıcaklığının 15, en yüksek hava sıcaklığının ise 25 derece olması beklenirken, Pazartesi günü en düşük hava sıcaklığının 14, en yüksek hava sıcaklığının 23 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Dairesi’nin tahminlerine göre Güzelyurt’ta en düşük hava sıcaklığı bugün 12 dereceyi, en yüksek hava sıcaklığı ise 30 dereceyi gösteriyor.

Pazartesi günü ise en düşük hava sıcaklığının 3 derece gerileyerek 12 derece olması beklenirken, en yüksek hava sıcaklığı ise Pazar gününe göre 5 derece gerileyerek 25 derece olması bekleniyor.

Gazimağusa’da yarın en düşük hava sıcaklığı 14 derece olarak, en yüksek hava sıcaklığı ise 26 derece olarak hesaplandı. Pazartesi günü ise hava sıcakları yine bir iki derece gerileyerek en düşük hava sıcaklığı 11 dereceyi gösterirken en yüksek hava sıcaklığının ise 24 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin verilerine göre İskele’de de hava sıcaklıkları Mağusa bölgesine göre daha yüksek. Yarın en düşük hava sıcaklığının 12, en yüksek hava sıcaklığının ise 31 derece olması bekleniyor.

Pazartesi günü en düşük hava sıcaklığının 10 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise 27 derece olması bekleniyor. Havanın açık ve az bulutlu olması öngörülüyor.

Lefke’de ise yarın en düşük hava sıcaklığının 15, Pazartesi günü 13 derece olacağı bildirildi. En yüksek hava sıcaklığının ise yarın 23, Pazartesi günü ise 20 derece olması bekleniyor.

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENMİYOR

Meteoroloji Dairesi’nin denizlere yönelik hava durumu raporunda ise, önümüzdeki periyod içerisinde denizlerde fırtına beklenmediği açıkladı. Verilere göre, Taurus, Crusade ve Delta’da yarın ve Pazartesi günü dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre olması öngörülüyor.

 

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu