GenelKıbrısManşet

Uyuşturucu cenneti KKTC

Kuzey Kıbrıs’taki uyuşturucu madde trafiği son yıllarda ürkütücü bir boyuta ulaştı. Narkotik ekipleri, ülkede elini attığı yerde uyuşturucuya rastlar hale geldi

Kuzey Kıbrıs’taki uyuşturucu madde trafiği son yıllarda ürkütücü bir boyuta ulaştı. Narkotik ekipleri, ülkede elini attığı yerde uyuşturucuya rastlar hale geldi

PİYASAYA DEĞERİ 10 MİLYON TL… Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun sürendir takibi devam eden Pakistan-İran-Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs bağlantılı, piyasa değeri 10 milyon TL olan toplam 6 kilo 700 gram ağırlığındaki farklı türlerde uyuşturucu madde, 14 Şubat günü gerçekleştirilen operasyonla ele geçirildi. Operasyonda ayrıca, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 3 bin 280 Euro nakit para da bulunarak emare olarak alındı. Meseleyle ilgili tutuklanan zanlılar Zümrüt Deniz ve Cem Derviş Doğu mahkeme huzuruna çıkarılırken, polis olayla ilgili aranan 6 şahıs daha olduğunu ifade etti.

CEZAEVİNDEN UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ YÖNETİYOR… Zanlı Zümrüt Deniz’in tasarrufunda yüklü miktarda uyuşturucu madde olduğu ve zanlının uyuşturucu madde satışı yaptığına yönelik bir ihbarı değerlendiren Narkotik ekipleri, zanlının ikametgâhına gerçekleştirdikleri operasyonda, farklı miktarlarda paketlenmiş şekilde 3 kilo metamfetamin, 3 kilo afyon ve 700 gram eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi. Yürütülen soruşturmada, zanlının uyuşturucu maddelerin bir kısmını Güney Kıbrıs’tan ithal ettiği, bir kısmını farklı şahıslara sattığı ve tüm bu alım satım işlerini de uyuşturucu suçundan 3 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan sevgili aracılığıyla gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

CEM DERVİŞ DOĞU’NUN SABIKA DOSYASI KABARIK… “Said isimli bir şahsın yönlendirmesiyle, Kömürcüler bölgesinde çöplük alana bırakılan 750 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi bırakıldığı yerden alan zanlı Zümrüt Deniz, söz konusu uyuşturucu maddenin bir kısmını zanlı Cem Derviş Doğu’ya verdiğini ve bir kısmını ise zanlının yönlendirmesiyle Güney Kıbrıs’ta yaşam süren Gossi isimli bir şahsa vermek üzere satış için hazırladığını itiraf etti. Uyuşturucu suçundan kabarık bir sabıka dosyası olan zanlı Cem Derviş Doğu’nun tasarrufunda uyuşturucu madde tespit edilmezken, zanlının cep telefonunda ise uyuşturucu alışverişi ve para trafiğiyle ilgili yazışmalar tespit edildiği açıklandı. Zanlılar aleyhinde soruşturma maksatlı olarak 3 günlük tutukluluk emri temin edilirken, devam eden operasyon kapsamında yeni emarelere ulaşılması ve tutuklu sayısının artması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu