Güney KıbrısKıbrısManşetToplumTürkiye

Uzun uğraşlar neticesinde sadece su kolilerinin geçişine izin verildi

Türkiye'deki depremzedelere gönderilmek üzere hem ülkemizde hem de Güney Kıbrıs'ta başlatılan yardım kampanyaları çerçevesinde bir çok yardım kolisi yola çıktı

Türkiye’deki depremzedelere gönderilmek üzere hem ülkemizde hem de Güney Kıbrıs’ta başlatılan yardım kampanyaları çerçevesinde bir çok yardım kolisi yola çıktı.

Bunun yanında maalesef iki toplumun bu sevindirici iş birliğine gölge düşüren gelişmeler de yaşanıyor. Bugün Güney Kıbrıs’ta gönüllüler tarafından hazırlanan yardım kolileri Türkiye’ye gönderilmek üzere Ledra Palace sınır kapısından Kuzey’e sevk edilmesi bekleniyordu fakat bugün Güney’den gelen yardım kolilerini almak üzere sınır kapısına gelen gönüllüler engellemelerle karşılaştı.

İlk olarak burada sadece şeffaf olduğu gerekçesiyle su kolilerinin geçişine izin verildi. Su kolilerinin dışında herhangi bir gıda, giyim ya da farklı bir ürünün kolisinin geçişine izin verilmedi. Bunun yanında sınır kapısında geçiş yaparak, yardım kolilerini almak isteyen gönüllüler sistemin çalışmadığı gerekçesiyle engellendi.

Konuyla ilgili Gıynık Gazetesine açıklamalarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan’da Bu muameleden duyduğu üzüntüyü insanlık dışı olarak nitelendirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu