KıbrısManşetSağlık

Vaka sayısı 60’ın üzerinde, Boş yatak kalmadı!

Lefkoşa Devlet Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi bünyesinde COVID-19 Salgını için ayrılan yatak kapasitesinin tamamı doldu

GIYNIK ÖZEL

Lefkoşa Devlet Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi bünyesinde COVID-19 Salgını için ayrılan yatak kapasitesinin tamamı doldu. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, akşamüzeri açıklanan 46 vakanın ardından şu ana kadar tespit edilen yeni vakalarla birlikte, bugünkü toplam vaka sayısının 60’ın üzerine çıktığı öğrenildi. Yarın sabaha kadar vaka sayısının daha da artması bekleniyor.

Tıp-İş Başkanı Dr. Ahmet Varış, akşamüzeri yaptığı açıklamada, Pandemi Hastanesi’ne 140 yatağın yaklaşık 110’unun dolu olduğunu belirterek, yatak kapasitesinin 3’te 2’sinin dolduğunu ifade etmişti.

Öte yandan, yarın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu da yeniden toplanarak COVID-19 tedbirlerini gözden geçirecek. Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin de katıldığı canlı yayında açıkladığı üzere, ülke genelinde kapanma uygulamasının uzatılması bekleniyor.

Yarın ayrıca, Başbakan Ersan Saner’in saat 10.00’da İçişleri Bakanı’yla birlikte, 6 İlçe Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamları ve Polis Genel Müdürü ile bir toplantı yapacağı da açıklandı.

Yarın ayrıca, Başbakan Ersan Saner’in Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu