KıbrısManşet

‘Vakasız’ KKTC, dünya aleme rezil oldu!

Bu sabah Girne Lİmanı'ndan ülkemize gelen bir öğrenci, insanların balık istifi gibi yan yan oturtulduklarını ve otobüsten de koyun sürüsü gibi indirildiklerini kaydetti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Bu sabah Girne Limanı’ndan ülkemize gelen bir öğrenci, sosyal medya hesabından karantina otelinde yaşanan izdihamı görüntüleyerek, yurt dışındaki öğrencilere çağrı yaptı.

“KKTC’ye gelecek öğrenci arkadaşlarıma duyurudur! Kesinlikle gelmeyin” diye cümleye başlayan öğrenci, sağlıklı olanların bile dip dibe sosyal mesafesiz beklediğini ve Kovid-19 bulaşmama şanslarının neredeyse imkansız olduğunu vurguladı.

İnsanların balık istifi gibi yan yan oturtulduklarını ve otobüsten de koyun sürüsü gibi indirildiklerini kaydeden öğrencinin paylaşımı şöyle:

“KKTC ye gelecek öğrenci arkadaşlarıma duyurudur!!!
Kesinlikle gelmeyin bugün Girne limandan giriş yaptım buraya sağlıklı gelseniz bile gelen yolcular arasında bir pozitif vaka var ise bulaşmama şansı hiç yok. Sıralarda insanlar üst üste bekliyor. Karantina otellerine ulaşımda insanlar yan yana oturtuluyor. Otellere geldiğinizde koyun gibi araçlardan indiriliyorsunuz görevli kimse olmuyor karşılayan otel görevlileri bile bilmiyor ne yapacağını. Bavulların otobüslere yüklenmesinden tutun da onayladığınız belgelere kadar virüsün bulaşma seçenekleri saymakla bitmeyecek şekilde. KKTC hükümeti ve üniversiteler öğrencileri yüz yüze eğitim için sırf ekonomik sebeplerden dolayı çağırıyor adaya. Benim şahsi fikrim kesinlikle hiçbir öğrenci arkadaşım adaya gelmesin biliyorum birçoğunuz farklı farklı sebeplerden KKTC ye gelmek istiyorsunuz ama hiç birşey hiçbir sebep kendi sağlığınızdan önemli değil. Rapor alın, CİMER ve YÖK e dilekçeler yazarak kesinlikle gelmeyin. Birçok kişi limanlar havaalanı ve kaldıkları karantina yerlerinden tanıdıklar aracılığı ile alınıp evlerine götürülüyor yada insanların içine çıkıyorlar. Bugün kendi gözlerimiz önünde kaç kişi limandan kendilerine gelen araç ve taksi ile ayrıldılar. İnsan sağlığı hiç sayılıyor.
NOT: Bütün öğrenci gruplarımızdan ve whatsapp gruplarından CİMER ve YÖK e yazılacak dilekçe örneklerini paylaşıyorum oradan alabilirsiniz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu