GenelKıbrısManşetSiyaset

Vakıflar’dan TDP’ye: “Binayı boşalt”

TDP’nin 1999’dan beri kiracı olarak bulunduğu genel merkezden ay sonuna kadar çıkması isteniyor

TDP’nin 1999’dan beri kiracı olarak bulunduğu genel merkezden ay sonuna kadar çıkması isteniyor

CAMİ YAPILACAK

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi ile Toplumcu Demokrasi Partisi arasında yıllardır süren bina anlaşmazlığı bir kez daha gündeme geldi.  Vakıflar İdaresi, TDP Genel Merkezi olarak kullanılan Lefkoşa Köşklüçiftlik’teki binanın Haziran ayı sonuna kadar boşaltılması için partiye yazı gönderdi. Binanın camiye dönüştürülmesi hedefleniyor. Binayı 1983 yılında vakfeden kişinin “cami yapılması” şartını koştuğunu belirten Vakıflar, “vakfiye şartına uymak” gerekçesiyle daha önce de tahliye için çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

BU İLK GİRİŞİM DEĞİL

Köşklüçiftlik’te Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan bina 1983 yılında sahibi tarafından Vakıflar İdaresine devredilmişti. Binayı vakfeden kişinin bu işlemi yapabilme yeterliliği hukuki bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Yıllar içerisinde Vakıflar’ın kaydına geçirilen bina 1999’da Lefkoşa İlçe binası olarak kullanılmak üzere TKP’ye kiralanmıştı. Bina TKP’nin tüzel kişiliğindeki değişikliğe bağlı olarak 2007’de TDP’nin kirasına geçmişti. 2008 yılından itibarense “1983’teki vakfetme şartının cami maksatlı kullanım” olduğu gerekçesi öne sürülerek partinin tahliyesi için girişim başlatılmıştı.

HAZİRAN SONUNA KADAR

TDP yönetimi, Vakıfların tahliye isteğine, işlemin hukuksuz olduğu gerekçesiyle itiraz ediyor. İtiraz gerekçeleri arasında Şehir Planlama Dairesinin binaya ilişkin eski bir görüşü de yer alıyor. Daha önceki girişimlere tepki gösteren TDP’ye bu kez Haziran ayı sonuna kadar binayı boşaltması yönünde yazı gönderildiği öğrenildi. Partinin yeni yönetiminin de tahliye talebine karşı çıkması öngörülüyor. Partinin yetkili kurullarının kısa süre içinde yol haritasını netleştirmesi ve kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Vakıflar İdaresinin yeni yönetiminin ise bu kez sonuç almakta kararlı olduğu bildiriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu