KıbrısManşet

Vatandaş sandığa gitmeyi düşünmüyor!

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, GIYNIK halka mikrofon uzatarak, seçimlerle ilgili düşüncelerini sordu.

Gıynık Gazetesi – Zeynep Uyar

Pandemi sebebi ile 11 Ekim Pazar gününe ertelenen KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için hazırlıklar tam gaz devam ederken, GIYNIK sokağa çıkarak sizler için halkın nabzını yokladı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte ekonominin dibe vurması ve vakaların artması, vatandaşın hükümete olan güveni iyice sarsıldı.

Vatandaşlar ülkede istikrar ve güven ortamının sağlanmadığını dile getirerek, seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti.

KKTC seçmeninin büyük çoğunluğu sandığa gitmeyeceğini söylerken, bazı seçmenler ise kafalarındaki ismi GIYNIK ile paylaştı.

VATANDAŞTAN ‘MUTLAKA OY KULLANIN’ ÇAĞRISI

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla hükümetin, vatandaşlardan tam not alamadığını söyleyen bir grup seçmen, kriz sürecini en iyi yöneten ismin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olduğunu belirtti.

Seçmenler Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın koronavirüs salgınının Kıbrıs Adası’na gelmeden önce gereken tedbirleri açıkladığını fakat hükümetin bunu kişiselleştirdiği için uygulamadığını ve bu sebeple bulaşın arttığını belirtti.

Kıbrıs Sorunu, garantör devletlere ve Güney Kıbrıs’a olan tutumundan dolayı çözüm ve barış için Akıncı’nın ideal olduğunu söyleyen seçmen, kafası karışık olanlara “Kim olursa olsun ama mutlaka oy kullanın” çağrısında bulundu.

“TÜRKİYE, TATAR’I DESTEKLİYOR. GALİP UBP OLACAK”

Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) destekleyen bazı seçmenler Cumhurbaşkanlığı yarışını Ersin Tatar’ın büyük farkla kazanacağını ifade ederek, Türkiye’nin Tatar’ı desteklediğini ve “Türkiye ne derse o” diyerek seçimden galip çıkacaklarını kaydetti.

Başbakan Tatar’ın halihazırda tüm köyleri gezdiğini, diğer adaylar gibi oturmadığını söyleyen seçmenler, hem Tatar’ın hem de UBP’nin tüm kesimi kucakladığını belirtti.

“DENKTAŞ DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR”

Seçime 2 ay kala adaylığını açıklayan Serdar Denktaş’ın seçimin seyrini büyük ölçüde etkileyecek gibi göründüğünü kaydeden bazı seçmenler, Denktaş’ın aday olmasıyla birlikte UBP ve HP’nin oylarının bölüneceğini ve seçimin seyrinin büyük ölçüde değişeceğini ileri sürdü.

ARİF SALİH KIRDAĞ’DAN ÇETİN SADELİ’YE MESAJ

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu söyleyen bir isim de Arif Salih Kırdağ oldu. Kırdağ, GIYNIK aracılığıyla Çetin Sadeli’ye bir mesaj göndererek, mesajında Sadeli’ye teşekkür etti. “Çetin Sadeli bu ülkedeki en akıllı insanlardan biridir ve ülkenin başında olması bizim iyiliğimize olur” diyen Kırdağ, rakibine başarılar diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu